Liga Tučapy 2014

Sezona 2013/2014 byla sezónou nešťastných termínů. První ligové kolo se nemohl účastnit Rege ani Marťas, druhé kolo jsme se nesešli vůbec a na dohrávku se pro změnu nesešli soupeři. To bohužel znamenalo, že jsme poslední dvě kola měli 5 zápasů za den, v tabulce jsme byli na posledním místě a zdaleka to nebylo ideální.

Poslední kolo v Tučapech jsme měli konečně i nějaké hráče na střídání a tím, že se vrátil Peťa z Anglie jsme mohli postavit silnou základní pětku. Stejně nás, ale čekalo 5 zápasů a my jsme měli zatím na kontě jedinou výhru, takže jsme měli co dohánět.

Začali jsme proti týmu SOS, kteří nastoupili jenom ve čtyřech hráčích v poli a které jsme zdolali lehce 17:6. Od začátku jsme do toho šli po hlavě a, i když jsme se v obraně sem tam zapomněli, rozhodně jsme soupeře nepodcenili. V útoku vznikali docela pěkné akce, kde se nám otevřel střed a po čase jsme toho začali využívat a dávat góly z akcí a nahrávek. Poprvé se v této sezóně trefil i Rolf a my jsme doufali, že to takhle bude pokračovat celý den.

Druhý zápas jsme nastoupili proti El Chupacabře a tady se nám vstup do zápasu už až tak nevydařil. Holky dotahovali a drželi remízu. Největší problém byl, že tam kde jsme získávali míčky z tvrdé obrany proti Šohajům, tady jsme museli zvolit jinou taktiku a holky nás v naší obrané polovině těžce přehrávali. Obávám se, že když se naučí chodit důrazněji do koncovky tak to budou docela těžké zápasy. Naopak naši útočníci se krásně rozstříleli a dohromady soupeři nasázeli osmnáct branek. Kromě střeleckých stálic Šídla, Regého a Peti se zapojili i ostatní a třeba Karamba si dal krásné 3 góly. Konečné skóre 18:7.

Třetí zápas začal lehce po obědě a my jsme hlavně v první polovině měli co dělat abychom s Fénixem udrželi tempo. Bylo potřeba přejít znovu na tvrdou fyzickou hru a důraznou obranu. V poločase jsme vedli o gól, ale docela nám teklo do bot. Naštěstí jsme zabrali a Fénix byl nucený několikrát faulovat, z čeho bylo jedno trestní střílení a jedna přesilovka. Naopak naši obránci hlavně Malina a Pecan s Bobrem hráli výborně a udrželi nervy na uzdě. Zápas jsme vyhráli 13:8 a už jsme začínali být docela dobití.

Čtvrtý zápas jsme nastoupili znovu proti SOS a tentokrát jsme dělali spoustu chyb v obraně, navíc nám to tam nepadalo a každý sprint si už vybíral svoji daň. Na začátku zápasu jsme dokonce 3 krát prohrávali o dva góly a to i přes to, že nás Marťas několikrát podržel (tak jako celý den). Naštěstí jsme tým, který když něco umí tak je to hecnout se a vymačkat ze sebe maximum. Ještě v první polovině jsme skóre otočili a pak už kontrolovali stav až do konce. Vyhráli jsme vysoce 19:10. Nejvíc to padalo asi Pecanovi, který se trefil 6 krát a my jsme se mohli spokojeně odplazit do stínu a sbírat síly na poslední pátý zápas proti rivalům Vše za 39 z Prahy.

Tým Vše za 39 taky nenastoupil v úplné sestavě, ale ještě v první půli se k 5 hráčům přidali další 3 a pomalu začali stahovat náš vysoký 6-ti brankový náskok. Tady byli víc než jinde poznat mezery v naší obraně. Tým Vše za 39 hraje technický útok, rychle a přesně si nahrává a nezkušenou obranu dokáže dokonale rozhodit. Fakt, který hrál nejvíc proti nám, bylo to, že to byl už náš 5-tý zápas na silném slunci, kdežto pro tým Vše za 39 to byl teprve první zápas a tím pádem pro ně nebyl problém hrát na plno. Tak jako vždy i tentokrát jsme museli jít za hranice svých možností, vymačkat ze sebe poslední bojovnost, poslední bolavé sprinty a hrát na jistotu. Ke konci když už to Pražáci srovnali na remízu, jsme museli přejít na trošku přímočařejší hru v útoku. (o čem svědčí i statistiky: Šídlo 8 gólů, Rege 7) Zápas skončil 18:17 v náš prospěch a dovolím si říct, že ještě 5 minut a bylo by po nás.

    Tak jako bývá zvykem, i tuto sezónu jsme dohráli, zpocení, krvavý a domlácení, ale s výborným pocitem. Nechali jsme tam všechno, ale za jeden den jsme nastříleli neuvěřitelných 85 gólů a vyhráli 5 zápasů!! To se nám ještě nikdy před tím nepodařilo!  

Děkuji všem za účast v této sezóně, nikdy nebylo vidět víc než letos jak je každý jeden hráč důležitý.

Pohár za třetího nejlepšího střelce (Šídlo) a za druhého nejlepšího nahrávače (Rege) už je jenom třešnička na dortu.

Závěrečného kola v Tučapech se zúčastnili: Rege, Malina, Marťas, Bobr, Šídlo, Peťa, Zmrzlík, Karamba, Rolf a Merci J

 

Rege