Liga Tučapy 2012

   

Po dlouhé letní pauze se konečně sešla celá moravská liga a v nové sezóně nás čekalo hned několik zásadních změn. Tou největší bylo, že kvůli nízkému počtu týmů v moravské lize se první a druhá liga spojili v jednu. Druhá změna je v herním systému, kde se v první části sezóny hraje každý s každým a na základě výsledku se tabulka rozdělí na dvě skupiny. Další změnou jsou nové nádherné dresy týmu 300 LA :)

Liga se odehrála v Tučapech, kde už to dobře známe a kromě bufetu nebylo organizátorům co vyčíst. Čekalo nás šest těžkých zápasu - z šesti týmů, bylo pět z první ligy, a proto bylo potřeba si šáhnout na dno sil. Bohužel, jak to už bývá, na ligu nás šlo znovu minimum a my jsme v sobotu nastoupili pouze s jedním hráčem na střídačce, takže masakr. Navíc jsme měli v týmu dva nováčky, kteří ligu nikdy nehráli, a do brány jsme draftovali Dřívka, který nám normálně nechytá. Šest těžkých zápasů jsme odehráli nejlíp, jak jsme uměli a někdy hráli do roztrhání, díky čemu jsme 3 ze zápasů vyhráli a v tabulce jsme prozatím na 5 místě. Za tým 300 L.A. tentokrát válčili: Rege, Dřívko, Šídlo, Bobr, Mersi, Peťa, Karamba, Malina a Zajíc. Výsledky a statistiky najdete tady: www.ceskylakros.cz, fotky snad co nejdřív na: https://mll.iktocante.cz/galerie/

Stručně k zápasům:

Hned první zápas jsme hráli proti našemu rivalovi z minulé sezóny týmu Vše za 39. Po první půlce jsme tekli 4:7 a hlavně obrana byla zoufalá. Do zápasu jsme, ale nakonec dali všechno a hlavně v útoku jsme měli navrch. Zápas jsme nakonec vyhráli 14:12 a sami sebe utvrdili v tom, že 20 minut je dostatek času na otočení výsledku o 5 gólů i proti kvalitnímu týmu. Tady příjemně potěšili oba "nováčci", hlavně Peťa, který si dal dokonce i svůj první gól. Bohužel mu jej kvůli chybě v zápisu (špatné číslo dresu) neuznali.  

Do dalšího zápasu jsme šli s vědomím, že se to dá uhrát i s jedním hráčem na střídání a věřili jsme, že s týmem OSTO6 odehrajeme vyrovnaný zápas. V obraně už to bylo trochu lepší, Peťa si dal další gól který mu neuznali :D (kvůli brankovišti) a nakonec i první gól který mu uznali. V útoku se dařilo hlavně Šídlovi a Regému. Tady musím říct, že když nám to někdo prohrál tak to byli hráči, kteří na ligu nedojeli. Bylo vidět, že potřebujeme vystřídat a hlavně, že potřebujeme zkušené hráče, kteří umí hrát na tělo. OSTO6 hráli hodně rukama a proto jsme dva krát hráli přesilovou hru, bohužel jsme se dostali vždy pouze na jednobrankový rozdíl a zápas jsme prohráli 13:14. Tento zápas mě mrzí asi nejvíc, protože bez Červotoča v bráně a rychlých křídel Umara a Kesidyho jsme měli velikou šanci tým OSTO 6 porazit. Jednodušší to už nebude.

Poslední zápas v sobotu jsme hráli proti týmu Kangaroos, který z důvodu 9 plánovaných zápasů dal dohromady dvě sestavy, které se zápas od zápasu střídali. (aby to uběhali). Těžko říct jestli proti nám nastoupil tým slabší nebo nikoliv každopádně byl sestaven ze samých sympatických holek :) Po zápase jsme byli trošku dosekaní a uběhaní k smrti. Holky měli krásné kombinace, rychlé nohy a navíc podporu publika, která je hlavně v závěru zápasu vyhecovala tak, že dotáhli 4 gólový rozdíl a my jsme byli rádi, že se pískal konec. Zápas jsme vyhráli o gól 11:10 a bohužel musím říct, že kdyby se hrálo ještě 5 minut tak prohrajeme minimálně o tři. Střelecky se prosadili Bobr s Peťu po dvou gólech, Šídlo 3 a Rege 4.

Sobota večer proběhl klasicky v hospodě, padlo pár vtipů, fotbálek, dýmka míru, pár příběhů, v kterých v pozdějších hodinách stoupala nechutnost, a jelikož jsme byli dost zničení, domlácení, dosekaní a v půl deváté nás čekal další zápas, šli jsme relativně brzo na kutě.

V neděli nás svým příjezdem potěšili Malina se Zajícem a my jsme nastoupili proti jedinému týmu z druhé ligy Fenixu Zábřeh. Se třemi hráči na střídačce jsme si na Fénix dost věřili. K našemu překvapení jsme si, ale nedokázali udělat větší než dvoubrankový náskok a to hlavně kvůli výbornému golmanový, který nám vychytal několik tutovek. Zápas skončil 9:7 v náš prospěch a my jsme se sehrali, hlavně v obraně, s novými posilami.

Obávám se, že další zápas byl rozhodnutý už před naším nástupem. Tým, který nás čekal, byl Iktočante Holešov, který poslední sezóny vyhrává první ligu. Navíc si v něm Rege zamkl koleno a zmohl se na jediný gól. Líp na tom nebyl ani Šídlo, který jinak upevnil svou pozici kanonýra týmu. Do konce zápasu jsme se snažili pouze o to, aby to nebyla veliká ostuda. Zápas bohužel skončil naším zatím největším debaklem 14:2 a nám nezbylo než smeknout nad hrou Iktočante.

Poslední zápas byl proti našemu soupeři z baráže minulé sezóny Wallová Brno. Tady si sice Rege od Dřívka půjčil bandáž na koleno a nastoupil, ale po chvilce si ještě vymkl kotník a pro něj bylo doděláno. Zápas jsme prohráli 6:3 a ukázalo se v něm víc než v jiných zápasech, že musíme potrénovat rychlé kombinace, střelbu na bránu, prudké nahrávky i na větší vzdálenost a v obraně máme ještě spoustu práce.

Přesto jsem přesvědčený, že máme bezvadný tým, máme spoustu nových hráčů, kteří se budou už jenom zlepšovat, a po další sezóně nabereme zkušeností a nepochybně se znovu posuneme dál. Stačí se pouze účastnit nejenom na trénincích, ale i na ligových zápasech a turnajích.

Takže díky VŠEM spolubojovníkům a hlavně Dřívkovi, že nám i přes problémy s kolenem odchytal všechny zápasy a v některých to byl právě on, který znamenal výhru pro náš tým a pak bych určitě pochválil Peťu, který hned v prvním kole nasbíral 10 bodů za 5 gólů a 5 asistencí a ukázal výborný smysl pro hru.

Cesta z ligy byla ještě zajímavá… jenom stručně: Natažené šlachy na koleně + podvrtnutý kotník + odvařený alternátor – žádné světlá, větrák, topení, stěrače + roztržení dvou lan + tma + mlha+ uražení dvou zpětných zrcátek + vzdálenost 200 km = necelých 7hodín dlouhé vzrúšo dobrodrůžo.

Rege