Liga Zábřeh

 

První ligové kolo této sezóny a v podstě i první kolo nového týmu je za námi. V prvním zápase s Wallowa Brno jsme soupeře naprosto překvapili. Bohužel jen tím, že čekali jinou sestavu. Pro zápas jsme si dali jasný limit neobdržet víc než 15 gólů, a to se nám přesně povedlo. Zápas byl spíše sehrávací, ale snaha se určitě nedala popřít. V zápase se sice prosadila jen Nikča, ale nedostali jsme kanára. Čili spokojenost. Výsledek druhého zápasu s Medvědy nás mrzel o malinko víc, protože ještě v prvním poločase jsme doufali v remízu. Druhý poločas jsme bohužel dost propadli. V tomto zápase jsme si na druhou stranu zkusili přesilovku i oslabení a bylo na nás poznat, že už se sehráváme. Soupeři hráli celkově docela čistě a i když se osobních soubojů nebáli, dali nám vždy o setinu víc času na zvednutí míčku. Nejproduktivnější hráčkou zápasu byla Kužmi se dvěma góly a jednou asistencí. Tím si vysloužila hodinouvou masáž zdarma od Zaji. Podobně na tom byl Červenáček, který se prosadil 2x. Za hru v oslabení se vám omlouvám, ale zároveň vás za ni chválím, protože jste ji odehráli perfektně a nechali jste mně si odsedět celé dvě minuty. Výsledek 4:12 do příště určitě vylepšíme. V pořadí třetí zápas jsme odehráli s domácím týmem Fénix. Tu se gólově prosadili jenom Nikča a k velké radosti i překvapení Marťas, který přenechal svou svatyni Zmrzli, a šoupl to tam ze středové čáry. I když to podle výsledku 2:12 tolik nevypadá, byl poznat značný posun v obraně a už se na to zase dívalo o něco líp. Tým Fénix nastoupil jako domácí v dobré sestavě, takže tady se nemáme za co stydět. Do posledního sobotního zápasu s Kangaroos už jsme nastupovali značně vyčerpaní, ale ne odevzdaní. Cíl byl tentokrát jasný. Nepropustit do brány víc, než 25 gólů. A to se nám podařilo i díky naší stále lépe chytající brankářce a díky platné posile do obrany v podobě Wolfa, který má hned ve svém prvním zápase sezóny po gólu i asistenci. Červenáček si vysloužil další hodinovou masáž zdarma a Nikči to zase o jeden gól uteklo. Po zápase nám odjel univerzální hráč a úžasný dobíhač míčků za brankou Zajíc a ostatní šli juchat. Večer byl poklidnější než obvykle, ale byla to příjemná změna.

V neděli na nás čekal sice jenom jeden zápas, ale za to s nejlepším týmem ligy. O to víc se mohla Móďa radovat ze svého prvního ligového gólu. Merci se prosadila krásnou střelou ze svého klasického místa z úhlu. Po jednom gólu přidala Nikča a Červenáček tentokrát skóroval hattrick, takže bude mega zmasírovaný. Celkově si myslím, že jsme tým s velkým potenciálem, ale chybí nám ještě trochu zkušeností a trochu se sehrát dohromady.

K hráčům: Ze začatku mi bylo trochu líto, že Červenáček zůstal ve slabším týmu, když není vůbec slabší hráč. Nakonec si ale myslím, že tu bude mít větší šanci se prosadit a dostane víc prostoru ke zlepšení. Je prakticky nemožné mu sebrat míček z lakrosky a jeho střela z dálky musí hezky štípnout i přes chrániče. Neustále se zlepšuje a má určitě nejlepší docházku. Mohl by víc využívat svoje kila. Marťa (Kužmi): Úžasný talent se prodrat k brakovišti a vyptat si tam nahrávku. Krásně si dokáže oběhnout hráče. S větší jistotou a prudší střelou se bude objevovat v první padesátce kanady. Umí nejlíp oslavovat gól. Marťas: Kromě zkušeného brankáře v něm máme i dobrého statického střelce. A taky už se tolik nehádá. Merci: Čím dál jistější příjem přihrávky. Hezká střela z úhlu a radost z každého zápasu. Chce to větší klid, když ji někdo "otravuje". Móďa: Umí se perfektně postavit k míčku, je bojovná a rychle se učí. Je čím dál těžší jí sebrat míček. Čára už jí nedělá takový problém. Pravá amazonka se zipem. Nikča: Potřebuje se líp orientovat ve hře, přesnější střelu a lepší kondičku. Podle Regeho umí hezkou otočku. Radim: Hezky se orientuje ve hře, dobře se vrací, umí si vytvořit šanci. Na tak málo tréninků hraje perfektně. Chce to trochu času, aby se spřátelil s lakroskou. Wolf: Zvládal hezky to, co vždycky neměl ráď, vracet se. Dobrá rychlost i hra do těla. Umí, co nám chybí, a to jsou breaky. Po dlouhé pauze nemá jistotu v nahrávkách, střelách a držení míčku. Zajíc: Bojovník srdcem i duší. Dobíhá míčky, je aktivní. Univerzální hráč do obrany i do útoku. Žádná pauza na ní nezanechala stopy. Je na ní poznat radost ze hry. Zmrzlík: Na hřišti výborný hráč. Umí výborně bránit tělem. Jako brankářka se stále zlepšuje, nezabírá sice tolik místa v bráně, ale svou šikovností to nahrazuje.

Ligy se zúčastnili: Červenáček, Kužmi, Marťas, Merci, Móďa, Nikča, Radim, Wolf, Zajíc a Zmrzlík.

Princezna