Liga Zábřeh 2013

 

Tak jsme přežili další krvavý boj pod krycím názvem MLL.

První den nás čekali tři zápasy, které mněli rozhodnout o tom, v které tabulce se budeme po základní fázi ligy nacházet. První zápas byl v ten den asi tým nejlepším, co jsme hráli. Nastoupili jsme proti týmu Gorby Olomouc z první ligy a hlavně díky čarovným ručičkám Peťa a Šídla (každý si dal 5 gólů) a tvrdé obraně (perfektní zákroky Maliny, Langoša +2góly, a Peti, hodně připomínali boxlaros) jsme ho remízovali 13:13. Hráli jsme až do poslední sekundy a na konci jsme se těšili, jak kdybychom vyhráli celou ligu :)

Druhý zápas proti SOS jsme začali podobně, jak jsme ten poslední skončili, tvrdší hrou na tělo v osobních soubojích a střelbou z dálky. Tento zápas jsme dva krát vyhrávali o 3 góly, ale nakonec bohužel vysoce projeli 13:7. Kámen úrazu byl hlavně v obraně, kde nám rychlé křídla stáhli obranu na jednu stranu a pak nahrávali zbíhajícím hráčům kamkoliv, kde jsme nechali mezeru. Další chybou bylo, že jsme zbytečně spěchali do koncovky a stříleli v době, kdy jsme u soupeřovy brány neměli nikoho na dorážku nebo na doběhnutí pro balón za bránou. No a už to tam bohužel nepadalo.

Poslední zápas jsme vyhráli proti El Chupacabre vysoce 13:2, k čemu přispěl i Merciin první gól :) a 2 pěkné góly Zajíca. Bohužel, Šídlo dostal dva krát 5 minut a stop na další zápas kvůli faulu na hlavu. Jednou to bylo lakroskou a podruhé diskutabilní faul tělem, kdy běžel za míčem a některá z nižších hráček se do něj zrovna otočila a srazili se. Rozhodčí byli, ale nekompromisní, hlava je hlava a pravidla jsou jasna…

Večer byl bezvadný: skautská klubovna, táborák, špekáčky, kytara, karaoke, i nějaká ta kapka zahřívající tekutiny se vypila a na usmíření všech přítomných týmů kolovala famózní Šídlem vyrobená dýmka míru. :D

NEDĚLE

Další den jsme se vzbudili už docela polámaní, a kdyby někteří věděli, co je čeká tak ani nevylezou ze spacáků.

Hned ráno se hrál zápas OSTO6 proti Gorby, který rozhodl o našem sestoupení do spodní tabulky :(

Náladu nám spravil Majkl, který nás ranním vlakem dorazil podpořit. V prvním zápase jsme, i přes absenci největšího kanonýra týmu – Šídla, zdolali domácí Fénix. Tady se hrálo, ale hodně do těla a výsledkem byl natažený křížný vaz v Langošovém koleně a nespočet modřin a naraženin.

Do druhého zápasu se Vše za 39 jsme šli už docela dobití a byl to boj až do konce. Remízovali jsme 10:10, ale došli o dalšího hráče, když si Béďa v obraně vymkl kotník.  

Zápas s El Chupacabrou jsme odložili na příště a belhali se na pohotovost, kde jsme pobavili sebe i všechny okolo, vyzvedli dvoje francouzské hole a za společného hekání a nadáváni se vydali domů jak po boji.  

Zúčastnili se: Rege, zraněný, ale výborně chytající Marťas, Malina, Zajíc, Langoš, Šídlo, Mersi, Peťa, Béďa, Červenáček, Majkl a superpes Gipsy.

Osobně si myslím, že všichni tam nechali své maximum a, že to byl vydařený víkend. Velká škoda zraněného Langoša a Béďána a škoda remcání některých týmů na naše pískání. Jsem vděčný Merci a Pecanovi, že to pak odpískali sami a z výtek si prosím nic nedělejte! Žádné školení na jejich remcání nic nezmění a naše pískání se zlepší jenom počtem odpískaných zápasů a poučení se na vlastních chybách.

 

Rege