Liga Strážnice

 

Další ligové dvojkolo proběhlo ve Strážnici na umělém povrchu, kde nám Šohaji zajistili ubytování, košt i výborné počasí. Sedm zápasů v tropickém počasí dají zabrat, ale myslím, že jsme to tentokrát nemohli zvládnout líp. Odnesli jsme si 4 výhry a mrzet nás může jen Dřívkův vyvrtlí kotník. Bohužel, pro něj zůstává Strážnice prokletá.

Odehráli jsme dva velice podobné zápasy proti ECH, kde i přesto že jsme se v první půli vždy trápili, jsme nakonec vyhráli vysoce 17:7 a 18:7. V zápase proti FEZ jsme nic nenechali náhodě a s podstatně lepší obranou jsme kontrolovali zápas až do konce. Výsledek, ještě hezčí než proti ECH, - 17:5. Zápas proti SOS nakonec nebylo takové drama, na jaké jsme zvyklí a Šohaje jsme také obehráli 9:5. To jsme byli, ale už docela domlácení a Dřívko už bohužel pomáhal pouze s koučováním. V zápase proti HOL by nám pomohli důraznější střeli z dálky, do kotle před brankáře jsme ani jeden tým moc hráčů nepustili a proto to byl souboj střel z dálky a osobních soubojů. Tento boj i zápas jsme nakonec prohráli 16:7.    

Druhý den byl hlavní bod programu zápas proti WAL, který jsme v první půlce pevně drželi v rukou a vedli o 2 góly. Bohužel, v druhé půlce jsme nevyužili pár tutovek a soupeř to potrestal přesnými střelami pod horní tyč. Možná by to s čerstvým Šídlem, s kterým jsme trošku počítali, dopadlo jinak. Takhle jsme to, ale o moc líp uhrát nemohli. Bohužel ke konci už nám chyběla vynalézavost i energie v útoku a soupeř nás nakonec zdolal 10:7

Škoda Dřívka, který si po několika letech zkusil zahrát v poli a v druhém zápase na to doplatil jeho kotník, jinak to byla moc vítaná posila. Džarda potvrdil post tvořiče hry a už podruhé pomáhal vytvářet nové šance a rozpohybovat tým k nějakým kreativnějším akcím. Bohužel, tak jako všichni se trápil s koncovkou. Jediný, který má momentálně tvrdší střelu z dálky je Peťa, už jen líp mířit :D. Někdy si soupeř přijde hlavou pro ránu, ale jinak Peťa s Malinů suverénně nejlepší obránci. Maliňák se kromě obrany i docela rozstřílel a dohromady nastřílel v 7 zápasech 9 gólů a vytvořil si moc pěkné šance. Další, který si vytvořil nespočet šancí je Bobr, kterého tituluji na největšího pracanta týmu. Netlačí se zbytečně do brány, ale vybojuje polovinu našich míčků, a když ostatní padáme na hubu tak on se stále vrhá do osobních soubojů. Už jen se naučit prosadit i před bránou a chytat nahrávky. Mersi už se nedá počítat za nováčka a v poslední době se nám náramně rozehrála. V jednom zápase dokonce zaznamenala svůj první hattrick a je jedna z mála, které nevypadává nahrávka a její střela letí tam, kam chce. Chce to nehnat hned míček z lakrosky, podržet ho a uklidnit hru. No a pak samozřejmě jít s větší dravosti do osobních soubojů. V tom vyniká Nikča, která má všechny předpoklady na výbornou univerzální hráčku. Kde technika hry se dá naučit, dravost musí mít člověk v sobě a Nikča ji má na rozdávání. Kdybychom všichni šli do hry tak jako ona, tak není tým, který bychom nepřeválcovali. Jak se zlepší v nahrávkách, zpracování a střelbě tak to bude paráda. Nejnovějším přírůstkem do týmu je Wolf, který myslím předčil naše očekávání. Výborný v osobních soubojích, rychlý, hra lakros bude pro něj jak ušitá na míru. Už jen potrénovat techniku a máme nejlepší draft za poslední roky. Abych nezapomněl na miláčka – Martínek nám znovu několikrát zachránil zadky a vychytal několik tutovek. Zapracovat na docházce, někdy se ukázat na tréninku a účastnit se i stmelovacích večerů a nebudu mít co vyčíst. :)