Liga Zábřeh

 

O víkendu 2.-3. dubna jsme se vydali na ligu do oblíbeného Zábřehu a mě hřeje u srdce, že se lakros v Lanžhotě těší takové oblibě a takovému nadšení. Myslím, že nikdo z nás na ligu nejel s obavami, ale naopak všichni si to tam jeli užít a tak by to mělo být. Ostatně, rekordní účast 11 hráčů v poli a 2 brankářů mluví za vše.  

První den jsme začali s tabulkově slabším soupeřem Bečky a zdolali je 11:6. Hned na úvod bych rád pochválil naše holky, které se začínají víc a víc prosazovat a tvoří neodmyslitelnou část našeho týmu. Děkujeme holky, bez vás by to nebylo ono!!! :)
Výborně se rozehráli Karamba s Jirkou, kteří dávají zabrat soupeřům jak v obraně, tak v útoku a hned na úvod dostali náš tým do vedení, když soupeřům vsítili po dvou gólech. Pecanová střela z dálky je už docela pověstná a na rozdíl od Regeho, který by v sobotu netrefil na metr ani slona, tak Peťulové střely nejednou našly vinkl v soupeřové bráně. Moc vítanou posilou do týmu byl Langoš, který tímto zápasem zahájil, i přes bolavé záda, svůj comeback. Svoji premiéru si odbyla Šáťa, která byla hned v prvním zápase blízko svému prvnímu gólu, kdy trefila tyčku a v dresu ji to náramně slušelo. :X

Druhým soupeřem byl tým Kangaroos, s kterým jsme odehráli překvapivě vyrovnaný zápas. Bohužel se střelecky nedařilo ani Džardovi ani Regemu a v útoku jsme byli trošku bezzubí. Prohra 14:10 byla bohužel zasloužená.

Posledním zápasem byl zápas proti El Chupacabra. Poprvé za pět let jsme tento tým nepodcenili a nemastných neslaných situací vznikalo minimum. Už v poločase jsme vedli 11:2 a v druhé půlce jsme už další gól, hlavně zásluhou výborně chytajícího Dřívka, nedostali. Naopak dalších 8 jsme jich přidali a zvítězili 19:2. Výborně tvořili hru hlavně Bobr s Džardou a střelecky se nejvíc dařilo Karambovi s Regem, kteří si dali i po jednom gólu zadovkou.

V neděli jsme začali proti momentálně nejlepšímu týmu v Moravské lize Iktočante. I když o tom prohra 17:5 moc nesvědčí, tak to byl nejlepší zápas, jaký jsme s tímto týmem zatím odehráli. Soupeři se nedostávali do vyložených šancí, kdy si mohli dělat, co chtěli, ale často se museli uchýlit k faulu, aby udrželi náskok.

Posledním soupeřem byl náš momentálně největší rival Fénix. Tento tým se neuvěřitelně zlepšil a na poslední lize porazil Wallovou, proto abychom se dostali v tabulce nad ně, musel být jejich skalp náš. Tak jako v jiných sportech, i v lakrose, záleží, v jaké sestavě daný tým nastoupí a my jsme tentokrát, na rozdíl od soupeře, nastoupili v sestavě výborné a tomu i zápas odpovídal. Vyhráli jsme 15:6 a svým gólem i asistencí přispěl i Wolf, který razil dalekou cestu, aby odehrál alespoň poslední zápas.

Máme tedy za sebou další z úžasných lakrosových víkendů, kdy jsme strávili čas s bezvadnou partou lidí, a musím říct, že pro mě budou tyto turnaje už na vždy nesmrtelné. Děkuju všem, co přišli, i přes závazky, nedostatek času nebo zdravotní problémy, moc jsem si to užil.

Rege

Zúčastnili se: Rege, Šáťa, Bobr, Dřívko, Mersy, Nikča, Jirka, Džarda, Karamba, Langoš, Pecan, Marťas a Wolf.