Liga Strážnice
 

Tak a je to za námi!
Úmorné horko, náročné zápasy, vyčerpávající večer, proč to vlastně děláme? :D

PROTOŽE TO MILUJEME!!! :D
 

Znovu liga se vším všudy, bezvadná parta, nádherné počasí, zápasy u kterých ze sebe musí člověk dát maximum. Moc jsem si to užil a děkuji všem zúčastněným. (či už tělem nebo duší)

Sobota

Překvapením turnaje byla bezpochyby Merci, která na turnaj přijela až ze Slovinska a dávám ji všem za příklad. Tomu se říká oddanost týmu a láska k lakrosu (nebo naopak :))

Celý turnaj odstartoval zápas 300 A (Amazónky) proti El Chupacabra, který nebyl zdaleka tak vyhrocený jak posledně a naši soupeře zdolali 9:7. Holky z El Chupacabra neměli nikoho na střídání a ke konci jim už docházeli síly, krásně se trefovali Merci, Joe i Wolf a svůj premiérový zápas oslavila gólem a náhrou i Verča, které se teprve před týdnem vyřídila registrace. Klobouk dolu. :O

Tento zápas inspiroval náš druhý tým 300B, který nastoupil proti týmu Highlinders v čele s nejlepším hráčem ligy Romanem. Tady jsme naopak ze začátku tahali za kratší konec my, kdy jsme prvních pár minut neměli nikoho na střídání. Naštěstí vzápětí dorazil Pecan a my se do toho pustili po hlavě. Přistoupili jsme na tvrdou hru Highlanders a věřím, že za tímto historickým vítězstvím stála hlavně důrazná obrana a famózní Dřívko v bráně. Zápas jsme vyhráli 8:5 a překvapili jsme jak soupeře tak sami sebe :D

Druhý zápas nám vyšel souběžně a tak jsme se nemohli navzájem moc podpořit. Každopádně Amazonky narazili na Kangaroos, kteří se od minule patrně rozmnožili a ostřelovali Zmrzku ze všech stran a uhlů. Zmrzka si připsala 22 zákroků, ani to ale nestačilo a Amazonky nakonec podlehli klokanům 19:5 a splnili tak alespoň cíl turnaje neobdržet dvacítku :) Wofl znovu bodoval s 3 góly a Marťas, kterému se zalíbila hra v poli, přidal další 2.

Druhý tým zatím vedl daleko vyrovnanější boj s rivaly z Mikulova OSTO6. Zápas byl do posledních minut napínavý a vzhledem k celkovému počtu 34 gólu i divácky atraktivní. Nevěřím, že jsme zápas mohli odehrát líp. OSTO6 je všestranný běhavý tým s nejpřesnějšími a nejdůraznějšími střelami v lize a my je dokázali překonat o 4 góly. Výsledné skóre 19:15 jsme už oslavovali oba týmy spolu.

Poslední souboj svedli Amazónky s Bečkami, na které jim došla pomoct vítaná posila Modřina s roztleskávačkami Šárkou a Terkou, které na chvíli zastínili i hvězdu všech roztleskávaček Šáťu, která se nám v bikinách celou dobu starala o pitný režim a dobrou náladu a za to ji patří velké dík!!!

Zápas skončil 16:4 pro Bečky a připomněl, že máme co zlepšovat. Míčky vypadávali a hráči nám utíkali, každopádně to rozhodně nebyl marný, odevzdaný zápas, naopak se mi líbilo, že se hrál v tempu až do konce.

Tým 300B očividně naštval rozpisářku, protože po dvou těžkých zápasech, kdy jsme ze sebe dali maximum, na nás čekal ještě zápas s mistrem republiky Iktočante.
První půlka byla vyhrocená, plná faulů a výměn názorů, ale zároveň velice vyrovnaná. V druhé půli jsme už lehce neunesli tlak a toho remcání už bylo zbytečně moc. Iktočante zvolili taktiku, že nás drsnou hrou nejen na hranici, ale často za hranici faulu odradí od hry a bohužel se jim to povedlo. Znovu jsme se něco naučili a z prohry 15:7 si něco odnesli. (minimálně modřiny)

Za sobotu byl každopádně spíš důvod slavit a toho my se umíme ujmout ze všech týmů nejlépe! :D
Diskoška na hřišti s body shoty, zpíváním, dýmkou a válením v sudech je další z nezapomenutelných večerů, které prostě k lize patří :D
 

Něděle

Kdo nezažil lakrosovou neděli, nemůže o sobě říct, že je drsňák. Každý kdo se s dotlučeným, zdevastovaným tělem po pár hodinách (minutách) spánku donutí jít na hřiště je hrdina (nebo sebevrah)

Hned ráno 300 B čakal reparát s Iktočante, který proběhl až moc poklidným tempem, chyběla tomu šťáva, energie, ale za sprosté slova tentokrát nikdo sedět nešel, tak budeme brát prohru 16:8 jako posun kupředu.

Amazonky rovněž podlehli Fénixu 14:4 a k nejlepšímu střelci týmu Wolfovi se tentokrát přidala i Marťa. Začínalo poledne a všichni hledali alespoň centimetr stínu.

300B nastoupil ke svému jedinému zápasu s tabulkově slabším soupeřem - Bečkami a výhrou 19:5 potvrdil roli favorita. Karamba si dal krásny gól, kterým překvapil nejen soupeře, ale hlavně Dřívka a tak byl první vlastňák na světě! GRATULUJEME A NEZAPOMENEME! :D:D

Amazonky vyškrábali poslední zbytky sil a změřili síly s týmem Wallowa v téměř kompletní sestavě. Znovu udrželi počet inkasovaných gólů pod dvacet a společnými silami Wolfa, Nikči a Merci přepasírovali do brány soupeře alespoň 4 míčky. Ztráta Radima a Módi na střídačce byli, ale znatelné a všichni byli rádi, že můžou zalézt znovu do stínu. (19:4)

300 B čekal ještě zápas s Refugees, který mohl být zajímavý o 24 hodin dříve, takhle skončil prohrou 16:10 a na skalp Pražáků si budeme muset ještě počkat.

Dojem z celého turnaje je, ale velice pozitivní, 300 A se s tím poprali nejlíp, jak mohli a na to, že hrají svou první sezónu, tak předvedli několik pěkných akcí a krásně bojovali až do konce.
Tým 300 B nejvíc bolela absence střídačky a trošku nevděčný los na zápasy. Každopádně po tomto turnaji zůstávají pouze dva týmy, které ještě neporazili a to týmy na prvních dvou pozicích v tabulce. Ušli jsme dalekou cestu, ale musím říct, že máme nadupaný tým, který dokáže výborně a důrazně bránit, v útoku kombinovat, využit brejků a hlavně se neuvěřitelně vyhecovat!

Moc se mi líbilo, že jsme i přes to, že jsme dva týmy, tentokrát opravdu působili jako jedna parta a navzájem si fandili a podporovali celý víkend. Moc jsem si to s vámi všemi užil a těším se na závěrečné kolo v LA.

Zúčastnili se:

300 A: Nikča, Zmrzka, Marťa, Merci, Verča, Wolf, Joe, Marťas, Radim a Móďa.

300 B: Dřívko, Rege, Pecan, Šídlo, Jirka, Karamba a Červenáček

Fanuškovská podpora: Šáťa, Vojta, Verča, Šárka, Terezka, Anička, Janinka, Markétka a mimčo v bříšku :)