Liga Zábřeh podruhé


    I když to tak v sobotním dešti a mrazu moc nevypadalo, začala nám jarní část ligy a my jsme se vydali do lakrosového města Zábřeh. Hlavní atrakcí prvního kola byli bezpochyby naše L.A.mazonky, které zářili v nových božích dresech na míle daleko. Nezbývalo než skromně konstatovat, že kromě toho, že máme v lize nejhezčí holky, mají ještě navíc i nejhezčí dresy :)


    Začátkem bych pochválil oba týmy za docházku, je paráda, že i přes vytíženost a nepřízeň počasí se nás sešlo 16 a oba týmy tak měli lidi na střídání, což se podepsalo i na samotné hře.

    Nechci Lamazonky přechválit, aby nám nezpychli, ale tentokrát je namístě vyzdvihnout především jejich viditelné zlepšení ve hře a v bráně. Holky s Joem od začátku turnaje krásně bránili a prali se o každý míček. Dobíhali míčky, což vedlo k ještě lepší obraně a několika opakovaným střelám na soupeřovou bránu během jednoho útoku. Z mého pohledu se i během turnaje zlepšovali, mluvili na sebe a dařilo se jim prosazovat v útoku, což potvrzuje i fakt, že mistrům nasázeli 7 gólů a střel na bránu měli někdy i víc než 20 za poločas, což je velice slušné.

Jsem si jistý, že když budete takhle hrávat, zlepšíte nabíhání si od hráčů, aby nahrávky nebyli do souboje, ale do klidu, a zapracujete na důraznosti svých střel, tak minimálně Bečky a Princezny musíte porazit.

Byla radost se na vás a na vaši hru dívat!

 

    Tým 300 si šel pro 5 výher a svůj úkol splnil s až chirurgickou precizností.
Jediný zápas, který se nám lehce zdramatizoval byl proti omlazeným Klokanům, kde nás soupeř s australskými posilami srovnal na 8:8 a my si museli vzít time a začít znovu hrát svoji hru.
Nakonec jsme Klokany zdolali o dva góly a tak jak je držel celou dobu Kalimero v bráně, nám krásně zachytal Marťas, který znovu předvedl i pár akrobatických kousků a proti Wallové to byl vyloženě jeho zápas. Vítej zpátky miláčku!
Škoda druhé půlky zápasu proti Iktočante, který jsme z taktických důvodů trošku vypustili a nemělo to šťávu. Příště s nimi hrajeme doma a budeme se muset o dost víc vyburcovat.

Není na nás vidět tak veliké zlepšení jak na Lamazonkách, ale myslím, že za některé naše akce by se nestyděl žádný z týmů a my si pomalu, ale jistě upevňujeme pozici jednoho ze čtyř nejlepších týmů v lize!
 

    Večer jsme strávili v malebné klubovně na kopci nad Zábřehem, kde jsme s týmy Refugees, Medvědi a Princezny pobafkávali do ranních hodin a vzpomínali na dobu kdy bylo ještě Nikči 10 let, Červenáček nebyl na světě a my jsme jezdívali na ligu vlakem :D

 

    Jednou, až nám bude 110 let a už nebudeme moct hrávat lakros, nám tyto časy budou sakra chybět! Pro mě to jsou vždy jedny z nejlepších víkendů!!!
Díky lakrosová rodinko a těším se na další kolo u nás v L.A.

 

Zúčastnili se:

Za hezčí tým v hezčích dresech: Zmrzka, Nikča, Verča, Marťa, Móďa, Merci, Joe a Šáťa.

Za tým 300: Marťas, Rege, Šídlo, Pecan, Jirka, Bobr, Redman, Džardal a Dřívko na Whatsappu :)