Liga Strážnice 2024

21.04.2024 19:56

Jak již bývá na jaře zvykem, v polovině dubna se vracíme na pažit v kopačkách a s lakroskama v ruce. Třetí kolo MLL tentokrát hostila Strážnice. Očividně si dali pořadatelé dost záležet, počasí mocně přálo a hřálo a bylo prakticky léto.

 

V sobotou ráno jsme se potkali v Lanžhotě u kostela a většina se nalodila do Ubľanky, pouze Šídlovci jeli separé. Nespěchali jsme, máme to kousek, stihli jsme zaparkovat, převlíct se, přenosit věci ze šatny do šatny a dokonce se i rozházet a domluvit, že dáme nějaké góly a budem se snažit jich dostat co nejmíň. Což byl úkol hlavně pro Šimona :D

 

V prvním zápase jsme vletěli na brněnskou Wallowou. Naše zápasy jsou vskutku zajímavé, mnohdy těsné a dost často bolavé (Bobr o tom ví své). První půle zápasu skončila na poměry lakrosu dost nezajímavě (až lehce fotbalově), a to v poměru 3:0 pro nás. Což o to, náskok dobrý, ale ne velký, což se v druhé půlce hned ukázalo, když nás Wallowa začala lehce dotahovat a v jednu chvíli to bylo už jen s rozdílem jednoho gólu pro nás. Jelikož jsme tento zápas potřebovali urvat vítězství, do dalších gólů jsme se moc nehrnuli, ale drželi pevně obranu – téma zlepšení obrany se přitom jako leitmotiv neslo celým ligovým kolem. Zápas pak skončil naší výhrou 5:4.

 

V dalším zápasu nás pak čekali zábřežští Highlanders, kteří překvapivě nastoupili bez boha Romana. Ale ani to nám bohužel nepomohlo a zápas skončil výhrou HIG v poměru 12:8. Na to, jak to na začátku vypadalo, to ještě skončilo dobře (vedli dokonce 6:0)…

 

No a abychom si zvedli náladu a zlepšili výsledky, vyfasovali jsme na závěr soboty pražské Bobry-brněnské Kangaroos. Kluci dorazili v nějaké slabé sestavě a viditelně den plný sluníčka, běhání a střílení gólů dal některým zabrat. Klokani vypadali, že toho mají fakt plné kapsy. Už první půle skončila zajímavě 4:2 pro nás, ale se vzpomínkou na ranní zápas jsme se tím nenechali ukonejšit a i do druhé půle nastoupili s plným nasazením, a to hlavně v obraně. A vyplatilo se! Zápas jsme nad Klokany vyhráli v poměru 8:4 a urvali tak velmi cenné body (doteď prohráli KAN pouze 1x s HIG a 2x s RFG). Sobotní den tak skončil velmi dobře a my se mohli jít osprchovat, zkultůrnit a vyrazit na večeři. V mezičase za námi dorazil také Dřívko s Maruškou a Kužmi, takže nám prakticky nikdo nechyběl… no, možná dorazil i někdo navíc :-P … Rezervačku nám zařídily holky ze Strážnice a poslaly nás přes půl světa až kamsi na konec města, ale zdárně jsme dorazili, zasedli a hladově se vrhli na objednávky. Tentokrát sice bez bodyshotů, ale za to s chlapskou tequilou a debatou na téma různých dalších drinků a shotů, i se vzpomínkou na krvavé záda. Tady opravdu jen se vzpomínkou, protože griotka očividně už nikde nefrčí.

 

Z večeře jsme se pak s menší zastávkou na „dezert“ v podobě tekutého štrúdlu přesunuli zpátky na hřiště, na ubytovnu, kde probíhala degustace vína, stolní fotbálek, kytárka, zpívání, vodárka, jo, všecko bylo a bylo to dobré, skromné, ale stačilo.

 

Ó díky mocný Peci, že jsi nám zařídil až druhý ranní nedělní zápas :D S budíčkem jsme se snažili nejen probudit, ale taky nadechnout čerstvého vzduchu (zejména teda ti, co spali na ubytovně) a seskládat dohromady polámaná a bolavá těla. Po přídělu pizza bulek jsme vyrazili na hřiště, kde nás čekal zápas proti dalším zábřežákům, tentokrám Fénixu. Jejich řady posílil mocný Roman Čech a taky navrátilec Stoky. Nebyl to zrovna lehký zápas, o čemž svědčí skóre v polovině, které bylo 4:4. Druhou polovinu Fénix vedli, doslova si šli pro vítězství a ještě 3 minuty před koncem o gól vedli. Třístovka se však nenechala zahanbit a v úplném závěru zápas otočila ve svůj prospěch v konečných 8:7. Ještě že tak, důležité body jsou doma! Neděle byla opět plná sluníčka a tepla, takže jsme byli fakt rádi, že máme jen dva zápasy. Tím druhým pak byl poobědový zápas s pražskými Refugees.Tady jsme očekávali jen 40 minut hezké hry plné gólů. To o těch gólech dodrželi jen Refu. Zápas skončil poměrem 16:4. Zkusíme to napravit v Lanžhotě, ne?

 

Tož tak k dubnovému kolu, nás teď čeká to závěrečné lanžhotské, které spolu s MLL organizujeme.

 

Účast: Verča (ZER/300), Šídlo, Pecan (ZER/300), Rege, Červo, Bobro, Mimoň, Balú, Astrid, Janča, Šimon, Dan, Kristy (ZER), Joe (ZER), Řízek (SME/300)