Liga Mikulov

 

Tak jo přátelé, máme za sebou další krásné ligové kolo se vším všudy!
Drsné zápasy, fandění, nádherné letní počasí, ani večerní juchání s pár parakotoulema nás neminuli a my jsme se vrátili opálení, krásně zdevastovaní a zase o několik zápasů zkušenější. :)

Líbilo se mi, že i přes úplné vyčerpání jsme si navzájem fandili a naše dva týmy se neustále podporovali. I když to z výsledků nejde moc poznat, myslím, že i tohle kolo nás posunulo kupředu. Z mého pohledu to pro tým 300B byli v sobotu krásné zápasy – dle Romanových slov to byl: „takový správný, drsný Moravský lakros“. O moc lepší soupeř už nás v lize nepotká a my můžeme s klidným svědomím prohlásit, že jsme ze všemi odehráli minimálně vyrovnané zápasy. Prohrát o gól s týmy jako Refugees, Klokani nebo Osto6, kteří se pravidelně střídají na prvních třech pozicích v tabulce, není žádná ostuda a třeba bude příště přát štěstí zase nám. S námi už se totiž musí počítat!!! :) Zápasy proti někdejším rivalům Wallové nebo Fénixu, které jsme suverénně převálcovali, nás jenom utvrzují v tom, že jsme udělali veliký krok kupředu a mě až překvapovalo, s jakou lehkostí jsme některé zápasy odehráli. Proti Medvědům si famózní Dřívko vychytal dokonce nulu.

Tým 300 A (mazonky) to má v začátcích daleko složitější. Byl jsem, ale příjemně překvapený, jak umíte pokrýt obranu, bojovat o každý míček a mluvit na sebe či už při střídání nebo ve hře. Bohužel v útoku se nedařilo prosadit a bez gólu holt není vítězství :( Každopádně v mích očích jste žili lakrosem tělem i duší do poslední minuty. Na tréninku se musíme zaměřit na osobní souboje, střely, hru 1 na 1 a uvolňování. Hromadu míčků nám vzala i tréma, nebo nedostatek zkušeností, ale to se bude, věřte mi, zápas od zápasu zlepšovat. Nejvíc určitě zamrzelo závěrečné derby s týmem El Chupacabra, který s výraznou Pražskou posilou v útoku nakonec vsítil o 4 góly víc, a zažil své první vítězství v lize. Zápas měl díky přihlížejícím týmům výbornou atmosféru a grády a věřím, že byl fyzický, ale hlavně psychicky hodně náročný. Věřím, ale také tomu, že na konci příštího vzájemného zápasu se budete těšit vy!!!

Děkuji všem za nádherný víkend bez vážnějšího zranění. Za „Rockyho“ obou týmů, tedy hráče schopného snést nejvíce ran, tentokrát prohlašuji Bobrouna, který kromě běžných šrámů a sekanců ustál i zákeřný faul zezadu po kterém si část zápasu nepamatoval! :O Sice mu dost konkuroval Pecan, který po přímé raně lakroskou pod oko odletěl pár metrů stranou a odnesl si frajerský monokl … ani tohle, ale na první místo nestačilo. :D

Zúčastnili se:

300 A: Zmrzlík, Nikča, Šáťa, Marťa, Merci, Móďa, Joe, Google, Radim, Wolf a Červenáček.

300 B: Dřívko, Rege, Pecan, Bobr, Jirka, Džarda, Karamba a Šídlo.