Liga Mikulov

  
    I přes nepříznivou situaci se hrstka Lanžhotských válečníku rozhodla vzít do rukou lakrosky a odjet na víkend do Mikulova, na poslední ligové kolo v prokletém roce 2020.
Protože všem bylo jasné, že to bude poslední sportovní vyžití na delší dobu, radost a očekávání byli veliké. 
O to větší to byla rána, když nám začali válečníci před ligou odpadávat a my tušili, že si zopakujeme scénář z posledního kola, kdy 300 nebude mít na střídání a Lamazonky stěží jednoho. Pár lidí onemocnělo, Dřívko se Šídlem museli na testy a my museli opět zatnout zuby a rvát se o každičký bod. 
 
Přes všechny překážky a omezení to bylo ale překvapivě kolo se vším všudy. Napínavé zápasy do poslední minuty, krásný a tvrdý lakros, neopakovatelný večer
u Zajíce a parta bláznů, kteří po lize šťastně odkulhali a odbelhali se
s připitomělým, unaveným, dobitým úsměvem na tváři zase domů.
 
    Aby se tým 300 udržel ve Zlaté lize, musel porazit Wallovou, která měla minimálně početní výhodu. Do brány se nám statečně postavil Červenáček, Šídlové křídlo zastoupil Smíšek a my doufali, že silou vůle dotáhneme tento vyrovnaný zápas do zdárného konce. Tak jak to bývá v těch největších dramatech a nejvyhrocenějších zápasech v historii, i v tomto zápase se o výsledku rozhodlo až
v poslední minutě a zapíše se do kroniky Lanžhotského lakrosu:
    Skóre bylo vyrovnané 13:13, Bobr vybojoval míč na útočné polovině, avšak kanonýři Rege i Pecan byli obsazení, a tak nahrávka směřovala logicky na beka ... Jirka zkušeně chytil míč a ze všech sil napřáhl do nejdůležitější střely celé podzimní části ligy! V ten moment se zastavil čas a všechny oči se upnuli na míč letící rychlostí 158 metrů za sekundu z Jirkovy lakrosky. Míč se na hranici brankoviště odráží od země a zanechává za sebou hořící umělý trávník ... míč se před golmanem Wallove odráží od země a ... končí v síti těsně pod břevnem!!!
Ve stejný moment hráči 300 skáčou dva metry nad zem a radují se z vítězného gólu! S velikými obtížemi se soustředí na závěrečné sekundy zápasu a vítají písknuti zdárného konce zápasu. :)

     Od této chvíle už byl turnaj náš a žádný jiný soupeř nám nedokázal moc dlouho vzdorovat. Pravda, měli jsme moment s Princeznami, kdy se nám napůl slepý Bobr odkulhal na střídačku po nešťastně trefeném oku a monclu přes půl hlavy a my skončili ve čtyřech. Aby tomu nebylo málo, jak na potvoru si Jirka do minuty natáhl/natrhl stehenní sval a nemohl udělat sebe rychlejší pohyb a my hráli ve třech. To byl na nás opravdu žalostný pohled, asi jak na paralympijsky výběr, nebo 300 statečných PO bitvě u Thermopyl.  Nakonec jsme, ale i tento zápas zvládli a celkové skóre 5 výher z 5 zápasů mluví za vše. Ze všech bych rád pochválil především Červa s Jirkou, kteří šli dobrovolně do brány a chytali opravdu luxusně. Pak určitě nováčka roku - Smíška, který za dvě kola nastřádal 22 kanadských bodů a je třetím nejproduktivnějším hráčem z obou týmu a druhým nejlepším nahrávačem... když k tomu přidám počet vybojovaných míčů, tak klobouk dolu, opravdu vítaná posila! Bobr makal i přes díru v hlavě a udával tempo týmu, a v neposlední řadě Pecan dělal čest své pověsti nejdrsnějšího obránce všech dob - vymlátil si krásných 11 trestných minut a vstřelil tři krát tolik gólů :)
 
Sečteno, podtrženo, neodolatelný večer k tomu, kdy jsme si před zákazem zpívání ještě pořádně vyzpívali hlasivky= za mě jedna z top lig ever!
 
Lamazonkám zdánlivě o nic nešlo, z hratelných soupeřů měli před sebou pouze Bečky, jinak to byli samé prvoligové týmy a oni sbírali spíše zkušenosti než body do tabulky. I tak, ale bojovali statečně až do konce a nechali tam všechno. Na některé akce a góly byla radost pohledět, rovněž na stále se zlepšující Zmrzku
v bráně, která chytala opravdu nádherně. Na svou první ligu dojela Astrid, která tak pomohla týmu bojovat proti daleko zkušenějším soupeřům.
   
    Větší účast by rozhodně pomohla oběma týmům, ale jsou určitě věci, na kterých se musí zapracovat bez ohledu na to, kolik lidí máme na střídačce.
Do dalšího kola je potřeba zlepšit pohyb na hřišti - či už to je nabíhání si pro nahrávku, změna tempa, nebo uvolnění s míčkem, potažmo střela přes hráče.
Toto jsou věci, které se dají natrénovat a často rozhodují zápas. Chce to pouze chodit na tréninky a zapracovat na sobě. ;)
 
    Jelikož se nám počet povolených sdružujících snížil na 6, máme bohužel na nějakou dobu od tréninků utrum :(
Zapracujte zatím na své fyzičce, namotivujte se na další tréninky, napište si další ligy i s Bagataway turnajem do kalendáře a já se na vás na všechny budu těšit na dalším tréninku!
Všem nemocným a v karanténě přeji brzké uzdravení!!!
 
howgh
 
Rege
 
Ligy se zúčastnili:
Tým 300: Rege, Pecan, Bobr, Jirka, Červenáček a Smíšek
Tým Lamazonky: Merci, Kužmi, Nikča, Zmrzka, Balů, Joe a Astrid.