Liga Zábřeh
 

    Po dlouhé Korona pauze a nešťastném ukončení minulé sezóny (odpadla celá jarní část ligy) se celý lakrosový kolotoč roztočil nanovo a do nadcházející sezóny se znovu přihlásilo 11 nadšených týmů včetně Lanžhotských 300 a Lamazonek.
Strach o složení týmu krásných a bojechtivých Lamazonek se ukázal jako neopodstatněný a s první ligou si poradili o mnoho lépe než tým 300.
V každém zápase se prosadili, a i když se jim v neděli ze sluníčka už klížil zrak dohráli ligu s grácii a hlavou navrch.
Za svůj výkon se rozhodně stydět nemuseli, vždyť i mistrům Iktočante nasázeli
5 gólů, nechybělo moc a porazili Princezny a odehráli krásně vyrovnaný zápas
s domácím Fénixem.
Nejvíc se dařilo Nikči a Kužmi, které si vydřeli první místa v tabulkách individuálních statistik. Nikče s 11 body patří sdílené první místo v ženské kanadě a Kužmi se
s 10 góly usídlila na postu nejlepší střelkyně ligy! Gratulujeme! Skvělé individuální výkony jen podtrhovali výbornou týmovou hru, kde si kluci vzali na starost špinavou práci v obraně, a tak soupeř zakusil jaké je to narazit do Marťase, Balua nebo Patrika a holky to mohli vepředu rozjet naplno. Jen tak dál Lamazonky, krásně se na to dívalo!

    S týmem 300 to už tak slavné nebylo a první kolo dost pohořeli. Jak už to bývá, výmluvy se jenom hrnuli, jeden si válel šunky u moříčka, druhý s frajírkou na koni, třetí magistrovatěl, čtvrtý zestárl a seklo ho, další zrůžověl ... když už se někomu nic nestalo, tak šel aspoň na stále populárnější testy na Covid... :D
No soupiska se nakonec seškrtala na tři smutné hráče a bylo vymalováno.
V sobotu nás s celým svým velikým srdcem reprezentoval pouze Pecan, který zvládl fandit, hlasovat, domlouvat turnaje, obírat soupeře o spánek a v neděli nás vítat se širokým úsměvem, tak jak to umí jenom Pecan! :)
Druhý ligový den jsme v chabé sestavě brali, co se nabízelo, jednu remízu s omladěnýma Kangaroos, jednu potupnou prohru s Highlanders a jednu přátelskou výhru s Lamazonkama. Skvělí byl Červenáček, který si vytáhl krátkou sirku a odchytal první dva zápasy ve svém životě naprosto luxusně, klobouk dolu Červo! Bobroun bojoval jako vždy ze všech nejvíc a v posledním zápase navíc galantně vystřídal Červa, aby si taky zahrál. Makač Smíšek vydřel nespočet balónů, ale ostatní jsme, obávám se, odehráli trošku podprůměr, a to především kvůli absenci střídačky a vyčerpání.

I takové jsou někdy začátky, každopádně věřím, že příště pojedeme v plném počtu a o to víc se těším na nadcházející kolo do Mikulova!
 
Lakru zdar!

Nevymlouvali se a zúčastnili se:
LAM: Mercy, Marťa, Nikča, Zmrzka, Marťas, Patrik a Balů.
300: Rege, Šídlo, Pecan, Bobr, Červenáček a Smíšek.
FUNCLUB: Verča x 2 + Štěpánka :)