Liga Damnice 2023

 
Rychlé kydy k lize v Damnicích by Bobro - 300

Tož nám zasejc začala Moravská lakrosová liga. Nová sezona byla tradičně odšpuntována ve velmi přátelském prostředí na hřišti v Damnicích. Letos jsme pod lanžhotskou značkou nastoupili pouze s týmem 300 v první lize, protože ananasové a ananaskyně z L.A.mazonek byly nakrájeny mezi 300 a nový strážnický tým Zerrikáni v druhé lize.

První match byl s tradičním rivalem z Wallové, která letos nastoupila do první ligy jako stará garda a z mladých talentů vzniklo „Béčko“ v druhé lize. Sami jsme tedy byli zvědaví, jak moc do toho budou Kopčem a spol dupat. Naštěstí otěže utkání jsme chňapli do svých rukou hned od startu a žádné drama jsme nepřipustili. Vítězství 8:4 bylo naše.

O druhém uktání se bude asi nějaký čas mluvit. Protože zejména první poločas proti Highlanders si pro sebe ukradli oba golmani. První branka padla až v neuvěřitelné 16. minutě. A né že by to byla nuda, ba naopak. Bitva plná tvrdých střetů a krásných akcí skončila bohužel 4:3 pro soupeře.

V posledním sobotním utkání proti Refugees jsme od začátku tahali za kratší konec. Padlo mnoho branek ze standartních situací, ale zápasu dodal šťávu až závěr, kdy se Rege několikrát nepohodl s pískajícími klokany. Refu si odnesli vítězství 14:10.

Následovala nejdůleitější část víkendu a sice sobotní večer, kdy jsme bujaře oslavili příchod nové sezony. Burčák tekl proudem, struny na kytarách praskaly, lanžhotský kolotoč měl neustále plno a někteří dokonce otestovali své schopnosti při skoku přes oheň.

Nedělní rozpis byl pro nás velmi milosrdný, protože první utkání jsme měli až v 12h (juch!). Proti prvoligových nováčkům z Fénixu jsme zaspali začátek, soupeře podcenili, hráli velké kulové, ale pak jsem se dali dokupy a začali hrát náš lakros. Výhra 12:3 je toho důkazem.

Na závěr jsme změřili síly s obhájci titulu BobroKangaroos PrahoBrno, do kterého jsme nastoupili s pevnou obranou a tak se soupeř prosazoval pouze střelami z dálky. Poslední minuty utkání nám chybělo trošku toho lakrosového štěstíčka, když se nám podařila smazat gólová ztráta na rozdíl jediné branky. Prohra 8:7 sice mrzela, ale nás nejvíce těšil perfektně zvládnutý systém obrany, což je velký příslib do dalších podobně těžkých utkání.

Nováčci v týmu 300 se skvěle zapojili a nasbírali hromadu střetů, sprintů, střel, nahrávek a nových zkušeností. Jsme moc rádi, že Vás v týmu máme!

Nová zkušená posila v bráně Šimon Paleček se ukázal nejen jako brankařská extratřída, ale hlavně jako super kluk! Jeho cenné rady nás všechny posouvají dopředu, díky kámo!

Těším se na další kolo do Mikulova, lakrosu zdar! HOWGH

 

Report z Damnic by Šifi - Zerrikáni Strážnice

Nastoupit jako nový tým v maturitním ročníku s pouze 5 jistými hráči a s brankářkou, pro kterou Damnické kolo mělo být první ligovou zkušeností, nám trošku dělalo vrásky na tváři. Uklidnila nás ovšem pomoc našich lanžhotských (prvoligových!) hráčů, ale i přesto se nám před zápasy trošku třásla kolena.


23.9. sobota

SMExZER

Prvním soupeřem nám byla naše oblíbená Smečka Olomouc. Přes naše po ránu ještě zalepená očka nám ovšem v prvních minutách nastřílela 5 gólů. To pro nás bylo dostatečným probuzením a povedlo se nám skóre otočit v krásnou výhru 7:11!


PRIxZER

Druhé utkání proběhlo s Princeznami, se kterými byl zápas nesmírně vyrovnaný. V poli měly dva silné prince, kteří nám dávali hodně zabrat. Ovšem poslední rozhodující gól padl do naší brány a tím jsme si odnesli prohru 11:10.


KABxZER

Naším třetím utkáním jsme uzavírali sobotní zápasy a soupeřem nám byl početný (12 hráčů!) tým Kangaroos B. Na tento zápas jsme nastoupili v čistě strážnické sestavě a povedlo se nám předvést krásnou hru. První poločas si Johanka nechala naprosto čistý a neprůstřelný štít a na druhé straně se nejen její ségře povedlo nasázet víc než pár gólů soupeři.

Menší nehodou jsem jim zfaoulovala takového malého, rychlého prďu, ale KAB se nenechali zastrašit a oplatili nám to na trenérovi. Ten z hřiště utekl s krvavým kapesníkem v puse. I přesto jsme tento den hezky zakončili výhrou 2:7.

 
Lakrosové večery jsou vždycky plné nezapomenutelných zážitků! Když nás prvním panákem přešla zdánlivá únava, zpívali jsme se skvělým 5ti struným doprovodem Bobra, navazovali nová přátelství, sentimentálně se rozplývali nad odehranými zápasy a někteří z nás se naivně a nezkušeně zúčastnili i populárního lanžhotského kolotoče.



24.9. neděle


Neděli jsme zahájili pískáním zápasu Bečky vs Princezny, což si užil hlavně trenér a jeho spravedlivé pískání, které se ovšem některým hráčům zas tak spravedlivé nezdálo (nehrajeme šachy trenére…).


WAKxZER

Prvním nedělním zápasem pro nás byl tým Kraken ( Wallowa B ) od kterého jsme nevěděli co čekat. Prvoligoví hráči v druhé lize? Stejně zmatené jako naše hlavičky byla zmatená i naše obrana. Nepomohl ani fakt, že za WAK hráli 3 prvoligoví kluci neustále v poli a my jsme se snažili střídat všechny, tudíž hráli po většinu času kluci pouze 2. Ovšem když jsme na posledních pár minut nechali v poli 3 kluky, skóre se začalo rychle vyrovnávat a z 10:6 jsme se dostali na sice stále prohru, ale to v poměru 10:9.


BECxZER

Naším druhým zápasem a zároveň posledním tohoto dne, bylo utkání proti bečkám. Měli jsme z nich mírné obavy, protože přece jen únava z celého víkendu na nás byla znát… ovšem výkon co jsme podali byl neskutečný! Všichni hráli na 100%, běhali jsme jako o život, pohrávali jsem si s brankářkou, stejně tak šikovně, jako jsme kličkovali mezi obránci. Asi nebude překvapením, že se nám tento zápas povedlo v poměru 9:13 vyhrát!



celý víkend byl skvělým zážitkem a věřím, že nejen já se už nemůžu dočkat Mikulovského kola!