Závěrečné kolo Klentnice

 

A je to tady, dokázali jsme to, vyhráli jsme!

Byl to boj až do konce, ale stálo to za to. O víkendu 11.-12. května jsme odehráli poslední 4 zápasy sezóny 2012/2013 a vůbec poprvé jsme za sebou nechali všechny týmy bývalé druhé ligy. Vyhráli jsme celou svou skupinu a v případě znovurozdělení MLL na první a druhou ligu to znamená náš přímí postup do první ligy! Ještě jednou děkuji všem spoluhráčům (i těm co nehráli) za výbornou sezónu. To, že jsme po posledním zápase byli všichni špinaví, domlácení a dosekáni, jenom umocnilo můj pocit, že jsme tam letos nechali všechno a není tým, který by se dokázal hecnout tak jak 300 Lanžhot.

Osobní statistiky se tentokrát vyhlašovali za celou Moravu dohromady (první i druhá liga) proto jsme nečekali žádné umístění. K našemu překvapení jsme si, ale domů vezli hned 4 poháry, flašky a diplomy.

Marťas za nejlepšího brankáře MLL! Šídlo za třetího nejlepšího střelce! a Rege za nejlepšího střelce a druhého nejlepšího v kanadském bodování! :)

K zápasům:

Před prvním zápasem Rege došel s jednoduchým plánem na vyléčení naší pokulhávající obrany. Nákres správných pozic křídel, systém výpomoci a připomenutí, že jenom když budeme důrazní a budeme běhat v obraně naplno tak můžeme vyhrávat nad kvalitnějšími soupeři. A snad poprvé se z naší obrany stala výhoda a klíč k celému zápasu. S týmem SOS jsme vyhráli 12:8. Hlavní hvězdou zápasu byl tentokrát určitě famózně chytající Marťas. Šídlo s Peťu jenom potvrdili, že na křídlech nemají konkurenci a pár šikovně zahraných obraných zákroku Maliny a Regého brali soupeři vítr z plachet, kde hráči někdy nedobrovolně lítali vzduchem. :) (Popřípadě, okusili náš mlýnek)

Do druhého zápasu jsme šli správně vyhecování a důležité bylo, že jsme hned od začátku nepodcenili papírově slabšího soupeře. Martin měl celý víkend výbornou formu a spolu s vynikající obranou tentokrát vychytal nulu! Bobr se trefil už v druhém zápase a tým Fénix Zábřeh jsme udolali 19:0, co je zatím nejlepší výsledek našeho týmu vůbec. Zamrzí pouze fakt, že jsme v euforii a tempu zápasu zapomněli na hráče jako Mersi, Zmrzlík a Karamba, kterým jsme v takhle rozehraném zápase mohli dát větší prostor.

Na třetí zápas proti SOS nám odešel Marťas a my ho museli v bráně nahradit. Jediná, která mněla zkušenosti s chytáním byla Zmrzka a taky byla asi jediná, která se tam ochotně postavila. Tak jak jsem předvídal, soupeři se toho snažili maximálně využít a stříleli ze všech pozic a bohužel pro nás se krásně strefovali do rožků. Začínám si myslet, že tři zápasy za den je na nás přece jenom trochu moc protože dalším kamenem úrazu byli maličkosti jako dobíhání míčků, důraznost a samozřejmě nedostatečná kombinovanost a nápaditost v útoku. Zápas jsme prohráli 15:8 a odbelhali jsme se do Regeho firmy v Mikulové, kde jsme se mohli vysprchovat, vysušit si věci a po malém Tour de bar po Mikulově i přespat. Večer jsme mimo jiné stihli i bowling, kde nás Malina s Karambu schovali všechny do kapsy.

V neděli zbyla z krásného hřiště pod Sirotčím hrádkem jenom vzpomínka. Vlivem počasí (pršelo celý víkend) a počtem odehraných zápasů se tráva zachovala jenom pod kužely a v brankovišti. ;D Nás čekala, ale jiná výzva než oprava zdevastovaného trávníku a to poslední zápas s týmem Vše za 39, který mněl rozhodnout o tom, kdo vyhraje skupinu B. Tak jak jsme si řekli, tak jsme i udělali, s důslednou a naplno hranou obranou, výborně hraným útokem s jedním hráčem na brankové čáře a s Marťasem v bráně jsme nikoho nenechali na pochybách, že jsme to my, kterým patří první místo! Zápas skončil 13:8 v náš prospěch a já doufám, že jsme dali alespoň trošku víc prostoru i dříve vzpomínaným neviditelným hráčům. Největší hvězdou zápasu byl Bobr, který svým nasazením kazil rozehrávky soupeřů a vybojoval nespočet míčků. Od první vteřiny až po finální pokřik, jsme byli vyhecování na maximum a to je to co nám vyhrává zápasy. Plno věcí potřebujeme ještě zlepšit, ale bojového ducha nám nikdo nevezme.

Díky 300, myslím, že vzpomínky na společně odehrané 3 roky patří v mém případě k těm krásný trvalým, kterými budu krmit své děti, když začnou taky sportovat.

 

REGE

 

Posledního kola se zúčastnili: Rege, Zajíc, Malina, Šídlo, Bobr, Marťas, Peťa, Mersi, Zmrzlík, Karamba a Majkl.

Velké díky patří i fanouškům, kteří nás došli i přes nepřízeň počasí podpořit. Takže díky Šáti, Patíkovi, Robčovi, Erice, Terke, Denymu, Honzovi, Tomášovi, Bobrovým rodičům, Langošovi, Sindy, Fredíkovi, Vilémovi a Gypsy.