Liga Damnice
 

    Po téměř roční odmlce se nám lakrosová liga znovu rozjela na plné pecky. Díky týmu mladých Klokanů z Křenovic se nám počet týmů navíc rozrostl natolik, že se liga znovu vrací k rozdělení na první a druhou, tak jak tomu bylo, když jsme s lakrosem začínali před 12 lety.
První kolo je, minimálně pro naše týmy, takové rozehrávací, a tak jsme nečekali žádný zázrak. První výhru v nové sezóně ovšem neukořistili nafoukaní prvoligisti z 300, ale spanilé Lamazonky, které hned v prvním zápase nemilosrdně zmasakrovali Klokančata 8:5 a mohli začít slavit. To 300 si v prvním zápase vylámali zuby na luxusně chytajícím Kaličovi, který si vybral svou šťastnou hodinku a s 33 zákroky byl (anti) hrdinou zápasu (5:9). Tím vyrovnané zápasy pro sobotu skončili, Lamazonky podlehly Fenixu 5:22 a 300 podlehly oběma favorizovaným týmům Iktočante (7:18) i Refugees (9:13). Na chvíly jsme sice tým utečenců překvapili a v prvním poločase dva krát vedli až o 5 gólů. V závěru nám, ale chyběli síly. Ty se nám, jako zázrakem, vrátili až večer ... :)

    Večer to byl poklidný jako na lize vždy, nezištně jsme vzali protihráče na Lanžhotský kolotoč, zazpívali u kytarky, pokouřili dýmku míru a o pár hodin později si vše se zelenými obličeji vyčítali u prvního nedělního zápasu. Ze střípků by někdo asi poskládal i nějaké to tancování na stole, japonský pingpong kolotoč a hraní na imaginární piano, naštěstí se, ale večer nesl v obvyklém heslu "Spousta zážitků, žádné vzpomínky!". :)
Když jsme v prvním zápase po půl hodině hry marně přemýšleli, která půlka, že se to vlastně hraje, vyčítali jsme si, že jsme nešli spát přece jenom o hodinku dřív.
Týmu 300 odešel Jirka, naopak přijeli posily v čerstvě draftovaném Majklovi a mladém Smíškovi. Oba byli se svým téměř nevyčerpatelným fyzickým fondem vítanou posilou! První zápas si 300 poradili s Wallowou překvapivě hladce 12:7, ještě než stihli vystřízlivět, v druhém a posledním zápase znovu neudrželi hezký náskok až o 6 gólů a nakonec v dramatickém zápase remizovali s Highlanders 12:12.
Lamazonky podlehli Medvědům vysoce 1:14 a ve vyrovnané odvetě s Klokany z Křenovic smolně prohráli o gól 7:8.
Tak jak jsem, ale psal dříve, první kolo je rozehřívací, čeká nás ještě spousta zápasů, tak proč si nasazovat laťku moc vysoko ...
Navíc LAKROS JE JENOM ZÁMINKA!

    Chválím oba týmy za příkladnou domluvu na společné cestě na turnaj, ještě teď mi úplně není jasné, jak jsme se tam všichni dostali a jestli někdo ještě někde nečeká na odvoz. Rovněž chválím za docházku, především Džardu, Karambu, Marťase, Radima, Joa, Patrika, Vylíka a další.
Jenom díky vám jsme znovu mohli zapracovat na své fyzičce a nezdržovali se trapným střídáním!!! :D
Popravdě jsem moc rád, že se nám to lakrošílenství znovu rozjelo, bylo moc fajn všechny vidět a bez omezení si užít další skvělé kolo!!!
Závěrem nesmíme zapomenout na dvě gratulace a to Dřívkovi, který na lize oslavil narozeniny!!! a Mersy, která byla zvolena předkyní MLL!!!
GRATULUJEME BROUCI!

Zúčastnili se:
Za tým 300: Dřívko, Rege, Šídlo, Pecan, Bobr, Redman, Jirka, Majkl a Smíšek.
Za tým LAM: Zmrzka, Mersy, Marťa, Nikča, Verča, Astrid a Balů.
Fun club: Valentýnek s babičkou a dědou starostovych, Viktorek s Šáťou, Ginny a Adri a Štístko s Peťu a Wiky.