Liga Mikulov

   
    Kdyby se o víkendu někdo díval z Pálavy dolů na nedaleké hřiště, asi by si pomyslel, že je tam sraz nějakých šílených motylkářů. A když by ze zvědavosti přišel blíž a pochopil, že se jedná o jakýsi sport, stále by se nepřestával divit. Protihráči na sebe volají přezdívkami, smějou se, poplácávají se po zádech, sem tam utrousí nějakou vtipnou poznámku, nebo zastaví hru, aby se pokochali pěknou akcí na vedlejším hřišti.
Z této jedinečné atmosféry by je vytrhla jen sporadicky použitá píšťalka příznačně benevolentního rozhodčího a asi do deseti minut by si tuto hru jistě zamiloval.
Vím to, stalo se to mě, i spoustě ostatním.
Milujeme tuto hru, a proto jsme znovu vyrazili na další skvělý lakrosový turnaj!

    Tým Lamazonek posílený skvěle hrajícími Adélkou a Markétkou ze Strážnice změřili své síly v prvním zápase s Medvědy. Medvědi a medvědice měli lepší start do zápasu a Lamazonky bohužel svou střeleckou smůlu zlomili až v druhé půlce, kdy dali 5 ze svých 6 gólů. Zápas s prvním týmem v tabulce skončil 6:14.
Podobného výprasku se obával i tým 300 v zápase s Refugees, ale draftování maratónce Marťase se ukázalo jako správný tah a nebýt nešťastného závěru kdy jsme dostali v posledních vteřinách gól, mohlo být vítězství naše. Takhle jsme se museli spokojit s remízou 9:9.
    Do druhého zápasu nastoupili Lamazonky proti Bečkám a stal se z toho jeden z nejhezčích zápasů víkendu. Lamazonky už v první půli vedli 9:2, Joe sprintoval jak o život tam a zpátky, holky se rvali o každý míč, Zmrzka chytala dva míčky jednou lapačkou! :D Marťa překonala svůj osobní rekord a vstřelila 7 branek v jednom zápase, začátečnice Markétka se taky trefila, a to hned dva krát ... A tak Lamazonky společnými silami dotáhli zápas ke krásnému vítězství 13:9 za bouřlivého povzbuzování všech přihlížejících hráčů 300ky.
    Kluci s vykřičenými hlasivkami vzápětí nastoupili proti Klokanům, soupeři se strašákem všech střelců v bráně, mistrem Kalimerem.
Po minulé prohře dali kluci do střel všechno, kloubili si ramena, házeli míčky i s lakroskami a stříleli za každé příležitostí všemi směry. Z 300 střel na bránu nakonec 17 skončilo za zády tohoto brankářského velikána, zatím co spolehlivý Dřívko za svoje záda pustil pouze 8 míčků, jen aby to pro soupeře nebyla taková ostuda. Vysoké a zasloužené vítězství 17:8 kazila pouze ztráta Bobra, srdce a ledviny týmu, který odjel opatrovat Bobřicu s Bobříťatkem do Bobřovic. :D

Spokojenost s nadprůměrnými výkony se odzrcadlila ve výborné večerní náladě, kdy jsme povečeřeli piňakoládu, na vítězství připíjeli z pupků spoluhráčů a protancovali dvoje střevíce. Někdo by řekl neopakovatelná atmosféra ... je až neuvěřitelné kolik takových skvělých kol se nám ale už zopakovat podařilo :)
 
Druhý den byl asi špatný tlak, protože všechny bolela hlava, navíc slibované posily týmu 300 přišli s novými originálními výmluvami a my jsme tak již od rána táhli za kratší konec.
Tým Iktočante byl pro tým 300 až příliš veliký voříšek, a tak jej využili pouze na rozehrání a potrénování. Iktočante si proto odvezli další lehce vybojované vítězství 15:6.
To Lamazonky s Princeznami měli o poznání hezčí a dramatičtější zápas a soupeře válcovali od samého začátku. V jednu chvíli dokonce vedli o 4 góly a předváděli krásný lakros. O to víc zamrzela výsledná remíza 7:7, kdy soupeř vyrovnal doslova v posledních vteřinách.
    Tým 300 v následujícím zápase utrpěl další ztrátu, kdy po nešťastném podklouznutí odkulhal Marťas na střídačku s vyvrtlým kotníkem a měl dohrané i doběhané. Tým 300 tak musel dohrát zápas s Wallovou bez střídání a zapotil se více než by chtěl. Nakonec ale soupeře deklasoval suverénním výkonem a zvítězil relativně lehce 16:9.
Lamazonky museli zvládnout ještě jeden zápas proti Fénixům, kde se jim střelecky moc nedařilo a protancované střevíce už nějak tlačili na nohách. Soupeř je nakonec přehral 17:3.
    300 rovněž museli ještě jednou vstát z mrtvých a postavit se Highlandrům i vlastnímu vyčerpání. První poločas skončil remízou 5:5, bohužel v závěru měl více sil soupeř, který zabetonoval obranu a nám se ji již nepodařilo prostřelit. Prohru 7:11 jsme ale brali s úsměvem. Když budeme mít příště aspoň dva na střídání, tak věřím, že jim to hravě vrátíme.
   
    O tom, že to bylo znovu jedno z nejpovedenějších kol svědčí množství profilovek s lakrosovou tématikou na facebooku a především bezva nálada po celý víkend.
Cenu za nejkrásnější hit podzimní části ligy předávám Červenáčkovi, který doslova sestřelil jednoho z hráčů hrdých Iktočante. Protihráč se hezky proletěl a Červenáček ze souboje odešel po svých se spokojeným úšklebkem na tváři. :)

Zraněným přeji brzké uzdravení, vás ostatních rád uvidím na nedělním tréninku ;)

Lakru zdar
 
R.
 
Zúčastnili se:
Za tým LAM: Zmrzka, Mersy, Marťa, Nikča, Verča, Astrid, Balů, Joe, Markétka a Adélka
Za tým 300: Dřívko, Rege, Šídlo, Pecan, Červenáček, Majkl, Marťas a Bobr
+ nespočet fanoušků, dětí a babiček :)