Liga Zábřeh-Březen

Po zimní pauze jsme znovu nazuli kopačky a jeli válčit do Zábřehu. Čekalo nás 6 zápasů a 3 pískání, takže jsme zbrojili, kde jsme mohli. Nakonec nás jelo na sobotu 9 + golman a na neděli 8 + 2 golmani :) Možnost vystřídat je při takovýchto zápasech k nezaplacení! I proto jsme v sobotu nebyli úplně strhaní a měli dost sil na (jako vždy) bezva večer na klubovně. J Začali jsme výborně a prvé dva týmy ze tří jsme s přehledem převálcovali. V neděli nás už, ale čekali daleko těžší zápasy a to s týmy, které se letos pravděpodobně poperou u titul. Koneční stav: 2 výhry, 3prohry.

Více k zápasům:

Sobota začala s vyrovnaným soupeřem Vše za 39. Tak jako u každého kolektivního sportu, vždy záleží v jaké sestavě, který tým nastoupí, a my jsme měli tentokrát navrch. Kdybychom chodili v takovéto sestavě pořád, hned by to vypadalo jinak! Líbilo se mi, že i mladoši Rolf s Karambou a ligový nováček Nikča do toho šli hned od začátku po hlavě. Karamba se hned v prvním zápase dokonce i gólově prosadil. Jinak v útoku válel hlavně Šídlo. V obraně jsme je nepouštěli k nějakým větším akcím, a když, tak jim to padlo z dálky. Byli jsme znatelně rychlejší a důraznější v osobních soubojích, takže výhra 17:7 byla zasloužená.

Druhý zápas proti tabulkově slabším Bečkám jsme taky nepodcenili a šli do toho naplno. Soupeři se od Maliny s Peťů jenom odráželi a padali na zem a brzo pochopili, že to přes nějaké individuální útoky nepůjde. Myslím, že po tomto zápase byli soupeři potlučení víc, než čekali, a my jsme se radovali s další vysoké výhry. Navíc stále líp chytající Dřívko si za záda tentokrát nepustil víc než 3 míčky - výsledek 21:3. Ke 2 Karambovím gólům přidal 1 gól i Rolf a kluci i v obraně konečně ukázali, že jsou plnohodnotnými hráči. Po takovémto zápase jsme si začínali věřit i na OSTO6. Bohužel jsme zápas neodehráli nejlíp a tomu odpovídali i výsledek.

OSTO6 dojeli v pěti hráčích do pole, takže neměli nikoho na střídání a proto by možná zápas v neděli vypadal trochu jinak. V sobotu měli každopádně sil ještě dost a Červotoč v bráně znovu vychytal i tutovky. Největší rozdíl byl samozřejmě v obraně. Vrchní tři hráči se zapomínali s vypomáháním a soupeř se často dostával do přečíslení jednoduchým přesunem hry na jednu stranu, popřípadě nám některý z hráčů někdy až banální fintou zaměstnával dva obránce. To my jsme se přesadit v útoku měli problém a tak jak už to bývá, pod tlakem selhávali nahrávky i nápady. Na naši obranu- u týmu, který má výborně sehranou obranu s jedním s nejlepších golmanů v zádech a se 4 mi rychlými hráči s důraznou střelou, nám nezbývá než smeknout a příště dělat míň chyb. Kdybychom v obraně zahráli stejně jak proti Highlanders možná by byl výsledek jiný. Ale OSTO6 je holt tým, který potrestá každou soupeřovou chybu a my jich nadělali dost i na dva zápasy. Šídlovi to nepadalo, tak to tam možná až zbytečně tlačil bez nahrávky, Rege nedal minimálně 4 tutovky, Džardu drželi v obraně zkrátka a v obraně jsme byli roztékaní a pomalí až hrůza. Myslím, že tento a zápas proti Kangaroos si za rámeček nedáme.

Neděle nezačala nejlíp a po prvním poločase jsme tekli proti Kangaroos 7:1, Rege měl problém s kolenem, Malina nám v obraně chyběl a my bychom tento zápas nebýt Marťase v bráně projeli snad o 30 gólů. Pár šancí tam měl na začátku Peťa a my jsme tlačili na bránu se střelami z dálky. Bohužel střelám chyběl buď směr, nebo důraz, popřípadě oboje. Zápas jsme nakonec prohráli 16:5.

Proti Highlanders se nám po nevydařeném prvním zápase a díky hroznému počasí hrát moc nechtělo. Musím, ale říct, že jsme nakonec odehráli velice slušný zápas a trochu jsme je potrápili. Soupeř nehraje nejčistší zápasy a i my jsme hned na začátku pocítili pár šlapáků, sekanců do rukou i do hlavy, ale to nás rozhodně nezastavilo. Prvních deset minut jsme měli lehce navrch a soupeř musel dokonce 3krát dorovnávat skóre. V obraně se nám začínalo dařit zavírat střed a i když se nám vždy nepodařilo ideálně zdvojovat, chyb tam bylo daleko míň než v minulém zápase. Prosadit se byl už trošku vetší problém, Rege díky kolenu ztratil rychlost a naše střely z dálky stáli, kromě Pecanových, za starou bačkoru. Navíc, když se člověk dostal před brankoviště tak tam šlo o zdraví. Líbilo se mi, že jsme to nevzdávali a hlavně hráči jako Bobr, Karamba nebo Nikča šli neúnavně do soubojů i s o 70 kilo těžšími a o hlavu vyššími soupeři. Koneční stav 12:5, ale hra byla správný hec.

Zápas s El Chupacabra jsme nakonec na žádost soupeřek odložili na příští kolo.

Díky moc všem co se zúčastnili i těm co nám drželi palce, znovu to byl vyčerpávající, ale bezvadný víkend! :)

Ligy se zúčastnili: Dřívko, Rege, Šídlo, Bobr, Peťa, Rolf, Karamba, Nikča, Džarda, Malina a Marťas.