Závěrečná liga Tučapy 2012

    Dobojováno přátelé, sezóna 2011/2012 skončila. V průběhu celé sezóny jsme už od začátku patřili mezi favority a po odehrání posledních dvou zápasů už o tom nemohlo být pochyb. První zápas jsme odehráli proti týmu SOB a doslova jsme je rozstříleli, zápas skončil 12:1 v náš prospěch a některé akce byli vynikající. Nejvíc krát se trefil Šídlo který vsítil 7 gólů, ale myslím, že tentokrát stála za úspěchem týmu hlavně dobře odehrána obrana už od poloviny hřiště, kde jsme jim často překazili rozehrávku, a tvrdá hra na tělo od Maliny, Langoše a Učňa, čím jsme jim prakticky nedali šanci vystřelit, a Zmrzlík v bráně měla za celý zápas pouhé 4 zákroky.  Bylo málo co si vyčítat a my jsme šli s chutí do druhého zápasu proti El Chupacabra. Tady se krásně chytili duo Zajíc - Malina, kde každý skóroval 3 krát a ještě stíhali i s ostatními pózovat fotografům. Langoš s Učněm se dostávali do nádherných šancí, škoda, že ani jednomu tentokrát střeli moc nevycházeli. Zápas skončil 18:4 a já osobně jsem si ho jako poslední v sezóně moc užil. Následovali sprchy a vyhlášení výsledků, kde jsme k našemu potěšení posbírali první ceny ve všech kategoriích individuálních statistik + jednu za třetího nejlepšího střelce a jako tým slavili zasloužené druhé místo v tabulce. Na baráž, která nás čekala další den jsme se vyloženě těšili a s tím jak jsme odehráli zápasy v sobotu a se slibovaným příjezdem Marťase do brány jsme si docela věřili. Ostatní týmy nás taky patřičně hecovali a některé těšili, že si spolu příští rok zahrajeme v první lize. Bohužel situace se do rána změnila a my jsme neměli ani Marťase v bráně ani Regého v útoku. Ze zápasu se místo atraktivní a napínavé podívané stal zápas, kde nám vypadávali míčky, nestíhali jsme vrchní obranu a tím pádem dostávali góly ze střel se střední vzdálenosti. Omlouvám se celému týmu, nebýt blbého kotníku tak to mohl být minimálně vyrovnaný zápas a druhý poločas jsem tam už neměl co pajdat, akorát jsem nestíhal pokrývat střelce a padli z toho hloupé góly :( Zápas jsme prohráli 7:1 a tím se nám vyřešila dilema, jestli jít nebo nejít do první ligy. Nehorázně mně to žere, ale i takový je sport. Líbilo se mi, že jste ten zápas neodevzdali, že jste bojovali do poslední chvíle, hlavně Učeň jim dál pár krát v osobních soubojích pěkně zabrat, takže na ostudu to rozhodně nebylo.

Pozitivní je, že budeme mít ještě jednu šanci celou druhou ligu vyhrát a postoupit do vyšší ligy z prvního místa a o další zkušenosti silnější. Možná kdybychom už příští rok hráli v první lize, sestoupili bychom hned po první sezóně zpátky a mrzelo by nás to jako teď Šohaje. Další možnost si, ale už nenecháme ujít!!!

Rád bych shrnul výkon jednotlivých hráčů našeho týmu v této sezóně, takže slabší nátury nezvyklé na chválu anebo kritiku dál rači nečtěte.

Vezmu to od zadu, takže Marťas - silné stránky: Nejlepší brankář celé 2MLL, přehled, hecér. Slabé stránky: absence

Malina- Silné stránky: výborná hra na tělo, dobrý přehled jak v obraně, tak v rozehrávce a psychická podpora týmu. Slabé stránky: někdy stále trochu panvičkář, nedůrazná střela, někdy ztráta nervů v obraně.

Zajíc: Silné stránky: výborný přehled a nahrávky, dobré vedení míčku, dravost a maximální psychická podpora týmu. Slabé stránky: Nevěříš si v osobních soubojích a v natáhnutí více hráčů na sebe.

Langoš- Silné stránky: back jak se patří- výborný v hře na tělo, dobrý přehled jak v obraně, tak v útoku, rychlé nahrávky a po novém i rozhoz. Slabé stránky: Souboje na zemi, při střele vypadává míč, sprinty za bránu, zbytečně moc blbých keců.

Bobr - Silné stránky: výborný na křídlo i do brány, rychlý a asi největší dříč týmu - vybojuje míčky za bránou nebo aspoň rozhoz, hraje s maximálním nasazením. Slabé stránky: Nepřesné střeli na bránu, vypadávání míčků z lakrosky, sbírání míčku ze země.

Mersi- Silné stránky: za krátký čas umění chytat a nahrávat míče, docela přehled v útoku. Slabé stránky: Někdy nedostatek nasazení/dravosti, obloučkovité pomalé nahrávky, nedůraznost v osobních soubojích i v rovnocenném boji.

Béďa- Silné stránky: výborný přehled a vedení míčku, rychlé křídlo i zadní obrana. Slabé stránky: někdy lenost, chybí schopnost uklidnit hru v útoku s dvěma hráči na zádech, podržet míč, tlačit se víc dopředu

Šídlo- Silné stránky: Nejrychlejší hráč 2. ligy, výborné zakončení a to i s větší vzdálenosti, výborné napadání ve středním pásmu. Slabé stránky: chybí přehled a (asi kvůli helmě) periferní vidění, díky tomu se ochuzuje o nádherné kombinace, protože jako jeden z mála je schopný na sebe nalepit víc hráčů. Pod tlakem zvedání míčku a příjem nahrávky, hra na tělo.

Zmrzlík- Silné stránky: pískání a zapisování, brána, zlepšení v chytání a nahrávání míčků. Slabé stránky: nedostatek nasazení až jak kdyby nechuť hrát, zbytečné domlouvání spoluhráčům které nezlepší situaci,  hra pod tlakem.

Učeň- Silné stránky: všestranný hráč -rychlí a důrazný v osobních soubojích, dobrý přehled a rychlé nahrávky, umí hrát i pod tlakem a s dvěma hráči na zádech. Slabé stránky: horší je to se střelou, tady a někdy i při nahrávce míč vypadává.

Majkl- Silné stránky: rychlý a dobrý ve hře na tělo, rychlé a přesné nahrávky, silné (i když ne vždy přesné) střely. Slabé stránky: vysoká absence, pod tlakem v zápase hraje na 60%

Rolf- Silné stránky: Rychlý, dobrá střela na bránu, docela přehled v útoku. Slabé stránky: Obrana, opatrnost a nedostatek dravosti v zápase.

Sid-Silné stránky: Rychlí a výborně umí hrát na tělo, přehled v obraně. Slabé stránky: vypadává nám míč z lakrosky, v zápase hraje tak jak Majkl na 60% svých možností, vysoká absence.

Červenáček- Silné stránky: výborně hraje na tělo, přijímání nahrávek, zvedání míčků, dobrá střela. Slabé stránky: pomalejší, chybí přehled

Klíště- Silné stránky: Dobrý přehled, dravost a výborný souboj o míč na zemi (umí si odstavit hráče od míče). Slabé stránky: vypadává nám míč z lakrosky při rychlejších nahrávkách, někdy zbytečně defenzivní hráč, vysoká absence.

Tomáš - Silné stránky: Výborný v osobních soubojích, dobrá kondice a přehled, univerzální hráč na útok, rozehrávku i obranu. Slabé stránky: stále tak trochu panvičkář, slabší v zakončení, vysoká absence.

Džarda- Silné stránky: všestranný hráč, výborný přehled, výborný v osobních soubojích, krásně kombinuje, dravost a psychická opora týmu. Slabé stránky: vyskakující rameno, které neumožňuje rozhoz a co je horší i silnější střelu z dálky. Absence.

Rege- Slabé stránky: souboj o míč na zemi, nedobíhání míčků za branou, vymknutý kotník každý rok, někdy i víc krát.

    Neberte to nějak zle, podle mně je úžasné jak se nám daří a na jaký standart jsme se v relativně krátkém čase dostali. Jen tak dál a moje poznámky berte jenom, jako mé postřehy kde vidím, že je vaše síla a kde si myslím, že byste se mohli zlepšit. Plus k tomu všichni, kromě Šídla a Učňa, přidejte práci na kondičce a rychlosti ;)

Mějte se krásně

Rege