Liga Lanžhot - květen

 

A máme to za sebou přátelé, sezóna 2015/2016 skončila a my jsme se znovu, jak už je poslední roky zvykem, o jednu příčku posunuli a přiblížili těm nejlepším týmům v lize.

Na začátek bych chtěl moc poděkovat všem, kteří se poslední ligy v Lanžhotě zúčastnili a těm co nějakým způsobem pomohli ať už s chystáním hřiště, tvořením etiket, dodáním hudby, malováním, natáčením videa nebo fanděním a podporou, všem jsem moc vděčný!! Díky vám všem měl ligový turnaj takový úspěch!!!

K zápasům:

Naším prvním soupeřem byl náš někdejší rival- tým SOS. Hned od začátku jsme do toho šli po hlavě a využili největší výhodu našeho týmu – schopnost se vyhecovat k těm nejlepším výkonům. Výhra 18:6 byla zaslouženě naše, nejvíc se rozstřílel Wolf, který se trefil 6 krát a udělal si osobní rekord, ale po jednom gólu dali i všechny tři naše holky Merci, Nikča i Marťa.

Na druhý zápas jsme se všichni moc těšili. Tým Fénix se stále zlepšuje a dokáže pořádně zabojovat, proto zápasy s nimi miluju. Navíc, kromě golmana dojeli v té nejlepší sestavě. Domácí půda, ale tentokrát hrála v náš prospěch. Nechybělo válečné pomalování a s takovým publikem to nešlo prohrát. Asi nejhezčí zápas víkendu skončil 9:6 pro nás.

Posledním týmem byl tým Bečky z Prahy, který jsme převálcovali 20:7. Tady se nejlíp trefoval Pecan a my jsme mohli začít spokojeně chystat věci na večerní promítaní hokeje a slavení u táboráku.

Nedělní zápas proti Hot Shots rozhodně nepatřil k těm nejpovedenějším a bylo patrné, že nás předcházející večer stál hodně sil. :D Soupeř nastoupil s lehce posilněným týmem a hned od začátku bylo jasné, že to nebude jednoduché. První polovinu jsme ještě měli navrch a dařilo se nám přes střed udělat pár pěkných kombinací. V druhé půli byl, ale soupeř lepším týmem a to hlavně díky naším chybám v obraně – špatné přebíraní hráčů a nutkání se prosazovat individuálně na úkor tvoření hry. S týmy jako jsou poslední dva jmenované, to vždy nabádá k rychlým protiútokům a individuálním akcím, ale tohle není vždy nejlepší řešení a myslím, že jsme se jako tým už natolik zlepšili v technice, že je to i zbytečné. Nejvíc jsme, ale zaváhali v závěru zápasu, kde jsme si neuhlídali čas a zjistili, že soupeř nad kterým jsme celou dobu vedli, necelou minutu před koncem vyrovnal a nám nezbývá moc času na vítěznou trefu. Šance, které jsme si, za těch 40 vteřin dokázali vytvořit, nebyli vůbec špatné, bohužel to tam nepadlo a zápas skončil remízou 12:12. Na naše pořadí v tabulce to, ale nemělo vliv a myslím, že nás remíza v tomto případě posune dál, jako případná výhra už jen proto, abychom si příště dali větší pozor a víc zapojili střídačku do taktizování a hecování hráčů. To co výborně dělá Dřívko a někdy dělala Zajíc, tam tentokrát nebylo a my jsme závěr těžce podcenili. To se nám příště už nestane. :)

Poslední zápas proti Osto6 mohl být velice zajímavý, nakonec jsme jej, ale vyhráli kontumačně.

Celkově tedy čtyři výhry a jedna remíza, a myslím, že jsme nikoho nenechali na pochybách, že se jako tým stále zlepšujeme a hlavně, že máme závidihodnou, velkou, bezvadnou základnu. Z mého pohledu organizace turnaje na domácí půdě, společný večer u hokeje a ohýnku ani počasí nemělo chybu, takže ještě jednou děkuji, moc jsem si to užil.

Zúčastnili se: Rege, Dřívko, Pecan, Jirka, Bobr, Wolf, Nikča, Merci, Marťa, Červenáček, Džarda, Marťas Malina, Langoš, Šídlo, Karamba a nespočet malých i velkých fanoušků.