Liga Mikulov

  

     A je to tady přátelé, lakrosová sezóna 2015/2016 začala!

První kolo se odehrálo v Mikulově a na nás tam čekalo dohromady 5 soupeřů, s kterými jsme se poprali o co nejlepší umístění v ligové tabulce.

    Chtěl bych obzvlášť poděkovat našemu úžasnému fanklubu!! Tentokrát čítal krásných 21 fanoušků, kteří nás došli střídavě podpořit a nám se proto hrálo daleko líp. Děkujeme!!!

Každý, kdo má za sebou alespoň jednu sezónu, musel už po zveřejnění rozpisu vědět, že to nebude jednoduchý boj. 3 z 5 týmů, které nás čekali, byli z bývalé první ligy a statistiky vzájemných zápasů mluvili jasně. Samozřejmě nejsme z těch, co z boje utíkají a tak to žádný ze soupeřů neměl jednoduché.

    První zápas byl s týmem Highlanders, kteří jsou zvyklí převálcovat týmy z druhé ligy i o deset gólů. Hned od začátku bylo znát, že 300 sem, ale nepřišla odevzdat zápas a o tom vypovídá i těsná prohra 12:10. Nejlíp se střelecky prosadil ostrostřelec Šídlo, první gól v této sezóně zaznamenal hned v prvním zápase i Wolf a bylo znát, že nováčci v našem týmu nedošli jen na parádu. Za tento zápas se stydět nemusíme, zahráli jsme s tabulkově lepším soupeřem velice vyrovnaný zápas.

    Druhý v pořadí byl tým Hot Shots (bývalí Vše za 39).  Můžu konstatovat, že je pryč doba, kdy jsme s tímto týmem hráli o umístění v tabulce a rozhodovalo se až v posledních vteřinách. Zápas to nebyl jednoduchý, ale byli jsme znatelně lepší a aktivnější v útoku, soupeři jsme nastříleli 20 gólů a nepustili na menší než dvou brankový rozdíl. Znatelná pomoc do týmu byl Pecan, který má momentálně nejlepší střelu z dálky, co 3 trefami potvrdil i v tomto zápase. Největší hvězdou zápasu byl, ale bez diskuze Bobr, který se letos rozehrál i v útočné polovině a tak jak byl vždy spíš dříčem týmu, tak se z něj stává tvůrce hry a konečně mu to tam začíná padat. Dohromady se Šídlem nastříleli 12 gólů a Rege tak měl vedle sebe dvě silné křídla, kterým to mohl rozhazovat a už se jen kochat jejich koncovkou. Zápas skončil 20:13 v náš prospěch.

    Posledním sobotním soupeřem byl tým Wallowá. Nejvyrovnanější ze všech odehraných zápasů. Celou dobu jsme dokázali se soupeřem držet krok a ještě 2 minuty před koncem byl stav nerozhodně 9:9. Samotný soupeř chválil po zápase naši hru, bohužel tentokrát jsme si to prohráli vlastními chybami. Byli jsme lepším týmem v útoku a dokázali si vytvořit víc a hezčí šance než soupeř, bohužel jsme pohořeli na koncovce a tam kde jsme se my nadřeli a nakonec gól nedali, tam soupeř pohodlně zakončil přesnou střelou z dálky. S takhle vyrovnaným týmem, už je to ve výsledku jen o tom kdo udělá kolik chyb a my jsme jich udělali bohužel víc než soupeř.  Škoda, když se chceme posunout víš, musí být tenhle skalp příště náš.

    V neděli ráno nás znovu čekal nelehký zápas a tentokrát už bohužel bez kanonýra Šídla. Tým OSTO 6 vyhrál před týdnem Burčákový džbánek a momentálně má spolu s Iktočante asi nejlepší útok ze všech týmů Moravské ligy. Začátek zápasu nám vyšel na jedničku a dařilo se nám trestat chyby v soupeřové rozehrávce. Dva krát jsme vedli o dva góly, ale tohle tempo bohužel neudželi. Soupeři jsme podlehli 13:10, každopádně odehráli znovu nezvykle vyrovnaný zápas. Největší dříč byl tentokrát Karamba, který celý víkend ukazoval svoji bojovnost a i když mu to tam nepadalo tak jak na trénincích, soupeřům hru krásně komplikoval a vydřel hromadu míčků. Obrana byla tentokrát znatelně lepší, hráči jako Jirka a Wolf dokázali hrát do těla stejně jak Malina s Peťů a tak soupeři museli střílet z dálky. Víc dorážek před bránou soupeře a lepší střely z dálky a budeme pro týmem Osto 6 vyrovnanými soupeři. 

    Poslední zápas jsme hráli bez opor Šídla a Pecana, navíc to byl zápas po více než tří hodinové pauze. Ze začátku nám chyběla koncovka a Rege to musel vzít trochu víc na sebe. Pak se, ale ostatní krásně rozehráli a začalo to tam padat jedna radost, Bobr s Wolfem po 4 gólech, Maliňák 2 a Karamba s Mersi po jednom.  Po zápase jsem neměl co vyčíst, v obraně jsme je krásně stíhali, mluvili na sebe a do náskoku v začátku se soupeř dostal jen díky šťastným trefám k bližší tyči. V útoku byli pěkné akce a konečně jsme se tlačili víc před brankoviště. Takhle nějak by to mělo vypadat :) Výhra 19:8 proti SOS je naše.

Zúčastnili se: Rege, Bobr, Malina, Karamba, Wolf, Nikča, Mersi, Jirka, Šídlo, Peťa, Marťas a Dřívko.

Díky moc za hru a další vydařený lakrosový víkend.

R.