1. kolo Damnice

   Začátek nové sezóny mohlo pro tým 300 jen stěží začít větším dramatem a triumfem. Když jsme se z rozpisu dozvěděli, že nás hned první zápas čekají pravidelní vítězové celé MLL, asi nikdo nevěřil, že bychom s nimi mohli hrát vyrovnaný zápas. Instrukce byli jasné, zvolili jsme tvrdou hru na tělo se zdvojováním, abychom soupeři nedávali v útoku moc prostoru. Ukázalo se, že právě zdvojování byl klíč k úspěchu a my jsme do posledních vteřin hráli s Iktočante vyrovnaný zápas. V minulé sezóně ani jednou neporažený tým a čerství vítěz mistrovství v českém lakrose ještě půl minuty před koncem o gól vedl, když to v posledních sekundách vzal na sebe Rege a soupeřům nezůstalo nic jiného než jej faulovat, jinak by už šel sám na brankáře. Rozhodčí správně potrestali tento zákrok trestným střílením a tak mohl Rege 3 vteřiny před koncem vyrovnat a zpečetit zatím nejdramatičtější a asi nejlíp odehraný zápas v historii našeho týmu. Remíza 14:14 s mistry republiky Iktočante se zapíše do dějin a naše nadšení Naganských rozměrů nebralo konce. :)

Druhý zápas proti Bečkám jsme krásně ukočírovali a soupeře s přehledem porazili vysoce 17:6. Bohužel v tomto zápase si Rege zvrtl kotník a i přes chlazení a mazání už do dalšího dějství úvodního turnaje nezasáhl.

V posledním sobotním zápase jsme museli spolknout prohru 6:19 s nově vzniklým týmem Refugees, který momentálně vévodí tabulce celé Moravské ligy. Často nečisté zákroky bohužel po celou dobu zápasu nebyli rozhodčími trestány a hlavně díky tomu to byl asi nejhorší a nejvyhrocenější zápas celého turnaje. Určitě, ale dobrá lekce sebeovládání a udržení nervů na uzdě.

    V sobotu večer proběhl kongres, tady jsou nejdůležitější body:

  • Když bude víc týmu než 12, tak se liga znovu rozdělí na první a druhou.
  • V průběhu příštího ligového kola proběhne školení k obeznámení se s pravidly lakrosu pro všechny hráče MLL.
  • Vedení a všechny posty zůstali vesměs stejné. Rege se stal členem disciplinární komise.
  • Když se nesežene hřiště na pořádání kola na Moravě, uspořádá se kolo v Praze.
  • Rege navrhl vznik profesionálních rozhodčích. Návrh byl přijat, je, ale potřeba vypracovat konkrétní plán s rozpočtem ke schválení.
  • Na jaře se pokusíme odehrát všechny zápasy v průběhu dvou víkendů – poslední kolo v Lanžhotě.

Sobotní večer byl jako vždy boží, o to hůř se nám v neděli vstávalo.

    V neděli ráno nás čekali reinkarnování OSTO6. Tým, který si v minulé sezóně procházel krizí a nakonec musel několik zápasů kontumovat, nabral nové hráče, začal trénovat a kromě nás porazil i silnější soupeře jako jsou třeba Highlanders nebo Kangeroos. Bohužel jsme v tomto zápase nenašli cestu přes nepropustnou obranu soupeře a nezmohli jsme se na víc než dva góly. Prohra 2:13 se nám bude těžko oplácet.

Na poslední zápas proti Kangaroos nám došli čerstvé posily Bobr s Malinou, co bylo poznat hlavně v útoku. Malina měl několik krásných střel a Bobr svými dvěma góly pomohl zmírnit porážku. Zápas skončil 7:14 a ztroskotal hlavně na hůř dohrávané obraně a málo kreativním útoku, kdy hlavně na útoku budeme muset v nadcházejících trénincích zapracovat.

 

Co se týče bodů do ligové tabulky, tak jsme spíš překvapili remízou s Iktočante a ostatní skončilo dle očekávání, v reálu ale zamrzí zápasy s OSTO a Kangaroos, kteří byli hratelnými soupeři a zápasy mohli být daleko vyrovnanější.

Těšilo mě hlavně viditelné zlepšení v obraně a střídání, také výborné nasazení všech tří holek, které nepřestávali bojovat, ani když dostali, do slova, kopačkou přes obličej! V neposlední řadě mě těší účast, která nakonec čítala 12 hráčů.

 

Zúčastnili se: Rege, Marťas, Šídlo, Jirka, Džarda, Pecan, Červenáček, Šáťa, Zmrzlík, Merci, Bobr a Malina.