2. Kolo Mikulov

 

Na druhé kolo sezóny jsme zavítali do krásného Mikulova, kde nás vždy čeká zázemí a hřiště na výborné úrovni. Kromě bufetu, spaní v tělocvičně nebo soukromé lakrosové hospody jsme ocenili také školení pravidel v průběhu turnaje nebo večerní osvětlení, které dodávalo poslednímu sobotnímu zápasu krásnou profi atmosféru. 

Tým 300 nastoupil hned v první zápase proti svým věčným rivalům ze Zábřehu- týmu Fénix. Zápas proti tomuto týmu má vždy ty správné grády. Oba týmy se s tím ani tentokrát nemazlili a šli do toho naplno. Tým 300, ale od začátku plnil roli favorita a nakonec porazil soupeře 9:7. Nemohli jsme si přát lepší rozjezd na dalšího soupeře – tým Wallová z Brna. Tým Wallová nás vždy dokázal porazit, ale je nutné říct, že jsme proti němu málo kdy nastoupili v tak dobré sestavě a víceméně bez zranění. Výborný zápas, kdy se střelecky nejvíc dařilo Šídlovi s Jirkou jsme dotáhli do vítězného konce a podruhé v sezóně jsme překvapili a dosáhli něčeho, co se nám před tím nepodařilo. Remíza s Iktočante a vysoká výhra 10:6 nad týmem Wallová jen potvrzují, že jdeme správným směrem a právem patříme do horní poloviny tabulky.

Poslední sobotní zápas jsme nastoupili proti týmu El Chupacabra. Tady jsme se domluvili, že dáme víc prostoru holkám a slabším hráčům z týmu. Zápas to byl, díky tomu, nezvykle vypjatý, ale velice atraktivní. Holky ukázali bojovnost, byli rychlejší než jejích soupeřky a dařilo se jim prosazovat v útoku. Díky tomu nakonec vybojovali těsné, ale krásné vítězství 7:6. Ocenil jsem, že nám soupeřky po zápase poděkovali za možnost zahrát si proti nám plnohodnotný zápas. Já děkuji všem, kteří umožnili naším slabším hráčům získat cenné zkušenosti a zahrát si naplno!

Nedělní zápas proti Medvědům jsme si představovali podobně, bohužel tady byli kluci sice technicky na podobné úrovní jako naše druhá pětka, ale za to znatelně rychlejší a důraznější v boji o míč na zemi a obraně. Zápas byl po celou dobu velice vyrovnaný a tak jsme měli možnost už od začátku zahrát si pod tlakem. Právě hra pod tlakem se často liší od hry na tréninku, proto věřím, že i z tohoto zápasu jsme si mohli hodně odnést a hráče, kteří většinou zahřívají střídačku, to někam posunulo. Zápas jsme vyhráli 6:4 a radovali se už po čtvrté za sebou.

Poslední zápas proti Highlanders jsme začali velice slibně a donutili jsme soupeře vzít si time, aby se vzpamatoval a něco vymyslel. Bohužel, nakonec jsme na tento zápas prostě neměli síly. Chyběli nám Jirka s Šídlem, Regému se nedařilo střelecky prosadit a 8 minut jsme kvůli faulům hráli v oslabení. Krásně nás podržel Pecan, který tam nasázel 5 gólů z dálky a 2 přidal Bobr z rychlých protiútoků. I když to byl dobrý a vyrovnaný zápas, 7 gólů je proti takovémuto soupeři na vítězství bohužel stále málo, takže na skalp Highlanders si budeme muset počkat do jarní části sezóny. :)

 

Děkuji všem co hráli, ale i těm co přišli náš tým povzbudit!

Do jara máme čas se znovu zlepšit v tom, co nám na turnaji nešlo a zabojovat o 5 příčku v ligové tabulce. ;)

 

Zúčastnili se: Rege, Dřívko, Bobr, Pecan, Džarda, Šáťa, Zmrzlík, Nikča, Merci, Červenáček, Jirka, Šídlo, Malina a Joe.