Liga Strážnice

 

Jak ten čas letí! :)

    Přijde mi to jako včera, co jsme začali hrávat lakros na skautském táboře a letos už vstupujeme do své deváté sezóny a slavíme jubilejní desátý rok své existence! :O

Na soustředění jsme si odhlasovali nástup dvou týmů do nové sezóny + vznik přípravky a na první podzimní kolo do Strážnice jsme znovu dojeli s velkou chutí.

Tým 300 nastoupil ve skvělé sestavě s třemi hráči na střídačce, což mu, ale moc dlouho nevydrželo. Červenáček si hned v prvním zápase podvrtl koleno a Bobr nás v sobotu po zápasech bohužel taky opustil. V neděli jsme to táhli už jen s jedním na střídání, což se hlavně v závěru pátého zápasu s Refugees ukázalo jako hlavní slabina. Rege si to frčal ještě na antibiotikách a Jirka na tom taky nebyl nejlíp a tak se, po sto letech, nezúčastnili ani tolik důležitého večerního soustředění, což byl druhý kámen úrazu! :P
Nakonec jsme dle očekávání lehce zdolali Prncezny i Fénix, neočekávaně lehce roztrhali Kangaroos 17:6, kde se se 4 góly blýskl nováček týmu Wolf.
Hlavně díky nedostatku energie v závěru turnaje jsme podlehli Refugees a smolně projeli krásně rozjetý zápas s Highlanders, kteří dojeli v nadupané sestavě a momentálně vévodí celé Moravské lize.

A to jsme je měli na lopatě, byli jsme slibně rozjetí a v prvních 10 minutách je donutili vzít si time, protože tekli 4:0! Prohra zamrzí o to víc, že soupeř až do posledních minut táhl za kratší konec a dotahoval. Načasoval si to, ale výborně a 10 vteřin před koncem vstřelil vítěznou branku, na kterou se nám už nepodařilo odpovědět.

Příště si to už nemůžeme nechat ujít, chce to potrénovat důraznější střeli z dálky spolu s náběhy a kombinacemi přes střed. Ke konci už to bylo dost statické a my se několik minut nedostali do nějaké větší šance, to už se příště nesmí stát!

Z mého pohledu, ale díky výhře nad Kangaroos úspěšný víkend. Týmy v první půlce tabulky jsou velice vyrovnané a jenom díky tomu, že jsme pár krát těsně vyhráli, nemůžeme s výhrou počítat navždy. V sestavě a kvalitě v jaké Highlanders nastoupili, si nepochybně výhru zasloužili.

Tým Lamazonek to měl od začátku turnaje o dost těžší a po tom co hrdě odmítli Regeho hostování se s tím museli poprat v pěti a někdy i ve čtyřech hráčích. Odehrát 5 zápasů v takovém tempu bez střídání muselo byt hrozně těžké a já smekám, protože Lamazonky bojovali do poslední vteřiny posledního zápasu.

Věřím, že je i tato hra někam posunula, museli se spolehnout sami na sebe, bez možnosti vydechnutí a najít v sobě skryté rezervy. Na zápasy se, mě osobně, hezky dívalo a za některé akce by se nestyděl žádný tým v lize. Zamrzí zápas proti Princeznám, který Lamazonky odehráli v první půli ve čtyřech. Věřím, že kdyby Šáťa, s očividně nevyčerpatelným fyzickým fondem, hrála celou dobu, nebo měli Lamazonky dokonce někoho na střídání, natrhli by Princeznám střevíce. Příště už se budete určitě těšit z vítězství vy!

Tak jako tým 300 i tým Lamazonek by měl do příští ligy potrénovat nápaditější útok a střelbu.

Děkuji za bezva víkend, příště snad bez bouračky a ve větším počtu! :)

Zúčastnili se za tým 300: Dřívko, Rege, Pecan, Šídlo, Jirka, Wolf, Džarda, Bobr a Redman.

Za tým Lamazonek: Zmrzlík, Nikča, Merci, Verča, Radim, Šáťa a Marťa.